GEBZESPOR VE NAİL ÇİLER

Güven Çağlayan

Bardağın dolu tarafından bakacak olursak Gebzespor 8 haftada 6 galibiyet aldı. 1 yenilgi 1 beraberlik alarak haftayı zirvede kapattı.

Beylikdüzü maçında takımın bariz eksikleri de bir kez daha ortaya çıkmış oldu. 1 ay gibi kısa bir süre içinde bu doğru kadroyu kuranlar, mutlaka devre arasında doğru noktalara da takviyeler yapacaktırlar.  İç saha sendromunun en önemli nedenlerinden biri baskı ve rakiplerin coşkulu atmosferde yüksek konsantrasyonla mücadele etmesi oldu.

Ayrıca hücum oyuncularının skor üretememesi de iç sahada yaşanan sıkıntıların en önemli nedenlerinden bir tanesi.  Kağıt üzerinde bakınca Gebzespor ilk yarının son 5 haftasında oynayacağı maçları kazanır düşüncesi hakim olabilir herkeste!

 Asla böyle bir yanılgıya düşmemek gerek. Gebzespor’un en zor maçları, en zorlu süreci bana göre yeni başlıyor. Motivasyonu, konsantrasyonu her zaman diri tutmak gerek.

NİKO VARSA NİKO OYNAR

Gebzespor Beylikdüzü maçında Yusuf Çolakoğlu’nun eksikliğini fazlasıyla hissetti. Orta sahada top tutamadık, oyun kuramadık. Beylikdüzü geride ağır futbolculardan kurulu bir takımdı Niko gibi her an herşey yapabilecek bir futbolcu sakat ve cezalı olmadığı sürece 11 de oynamalı ve hatta oyundan bile alınmamalı. Zaten Gebzespor’da skor üretecek futbolcu yokken Niko’yu kulübede bekletmek ve oyuna geç almak son derece hatalıydı.

NAİL ÇİLER SEVGİSİ

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler’in samimiyetinden hiçbir zaman şüphem olmamıştır. Taraftarların ona özel ilgisini de son derece normal karşılıyorum. İnsanın doğasında vardır, kimi kendine yakın görürse onu sevebilir.  Yıllardır Gebzespor’la ilgili birleştirici konuşmalarına, Gebze’nin il olmasıyla ilgili her yerde algı oluşturması onu her zaman şahsımın nezdinde değerli kılmıştır. Tartışmasız Gebze için Gebzespor için önemli bir isimdir.

Bu kadar sevgi ve saygının karşılığında Nail Çiler başkan Gebzespor kulübüne daha ciddi destekler vermelidir.

Bu sezon Gebzespor’un 4 bin TL tutarındaki bir deplasman masrafını karşılamış, başka bir desteği olmamış Nail Çiler’in…

Gebze Ticaret Odası gibi çok büyük sanayi kuruluşlarıyla sağlam hukukları bulunan Ticaret Odası Gebzespor’a daha sağlam kaynaklar bulmalıdır. Futbol kulüpleri artık ciddi paralarla yönetiliyor. Her yerde sahiplenmek, Gebzespor’u söz konusu haline getirmek son derece değerli şeyler fakat bu işler bir noktadan sonra icraat gerektiriyor.

SULTANORHAN HAKEMİ YENEMEDİ

Sultanorhanspor bu hafta Suadiye deplasmanından puansız dönerek ilk yenilgisini aldı.

Suadiye’de maçlar son derece gergin geçiyor. Hakemlerde korktuğu için ev sahibinin lehine göz göre yanlı kararlar veriyor. Karşılaşmayı bölgenin deneyimli hakemi Mehmet Güngör yönetti. Tek kelimeyle Sultanorhanspor’a gün göstermedi. Suadiye lehine verilen penaltı, Sultanorhanspor’a verilen kırmızı kartla skoru tayin etti. Suadiye’nin ceza sahasına yakın ataklarında faul olmayan pozisyonlara düdük çalarken Sultanorhanspor’a teselli olarak orta sahada düdük çaldı. Sultanorhanspor ağırlıklı olarak genç futbolculardan oluşan bir kadrosu var. Gergin ortamlarda istediklerini yapamıyorlar. Hakemlerde sertliğe müsaade edince futbollarına gölge düşüyor.

Birde Kocaeli lobisi gerçeği var. Tüm bunlarla mücadele edip başarılı olmak kolay olmuyor. Beyefendi kişiliği ile bilinen mevcut Başkan İrfan Ayar bile maç sonunda hakem triyosuna size yazıklar olsun diyorsa gerisini siz düşünün.

GENÇLERE YAZIK ETMEYİN

İlimtepe’ye 4-0 gibi farklı skorla mağlup olan Dilovası Belediyespor’da antrenör Ufuk Öğütveren görevinden istifa etti.

Dilovası Belediyespor son yıllarda Altyapı takımlarıyla Türkiye şampiyonalarına ambargo koydu. Son derece başarılı sonuçlar aldılar. Orada inanılmaz bir genç potansiyel var. Şampiyonlar liginde 17-18 yaşında gençler oynuyor. Dilovası Belediyespor 20 yaşındaki genci deneyimli değil diye oynatmıyor. Hocalar kendi getirdiği futbolcularını kötü olsa da para kazansın diye oynatarak Dilovası’nın kaderiyle oynuyor.  Özünüze dönün kendi gençleriniz dışarıdan para için gelen düz ve ağır futbolculardan 10 gömlek daha üstündür. Canlarını dişlerine takarak oynarlar. Aileleri de maçlarına gelip orada güzel bir coşku oluşur.  Gençlere yazık etmeyin. Saygılarımla…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.