Gebze’den sözleşme karşıtı bir Erkek 6284’ten koruma aldı

"Geçtiğimiz günlerde Gebze’den bir meslektaşım,‘İstanbul Sözleşmesi’ne karşılar fakat 6284’ten faydalanmak suretiyle bir erkeğe bugün koruma aldım’ diye yazdı."

Avukat Bahar Gültekin Candemir’in şahsına; İstanbul Sözleşmesi’ne dair ne düşündüğünü sormadık, biliyorduk. Kocaeli Barosu’nun tavrının ne olduğunu sorduk. Baro’nun da sözleşmeden yana taraf olduğunu kaydeden Candemir’e bu sefer, “Bizim bir tespitimiz. Sözleşmeye karşı olanların önemli kısmı sözleşmeyi bilmiyor. Sizin böyle bir tespitiniz var mı?” sorusunu yönelttik. Varmış:

ÜST DEĞER OLARAK KORUNAN

KADINLAR VE ÇOCUKLAR

 “Aslında İstanbul Sözleşmesi ile koruma altına alınan, dezavantajlı kesim olarak tabir edilen; o tabiri de çok sevmiyorum ama kadınlar ve çocuklar. Bilindiği üzere toplumun en korunmaya ihtiyacı olan mağdur kesimi. Dünyada ve yaşadığımız ülke Türkiye’de de sosyo ekonomik bakımdan destek öngörülen kanunlarla üst değer olarak korunan çocuklar ve kadınlar.

GURUR DUYUYORUZ

Ama öte taraftan sözleşmeye karşı olanların argümanlarından bir tanesi, kötüye kullanıldığı yönünde. İstanbul Sözleşmesi ile biz gurur duyuyoruz. İstanbul’da imzalandı ve ilk imzacı ülke olmamız sıfatıyla imzalandı İstanbul Sözleşmesi. Uygulama anlamında çok net bilgilendirilmemiş olabilir toplum. Fakat geçtiğimiz günlerde Gebze’den bir meslektaşım,
İstanbul Sözleşmesi’ne karşılar fakat 6284’ten faydalanmak suretiyle bir erkeğe bugün koruma aldım’ diye yazdı.

UYGULAMADA AKSAKLIK OLABİLİR

Salt karşı olmak adına karşı olup maalesef somut argümanlar ileri sürülemiyor. Hem bir baro başkanı, hem hukukçu hem de kadın olarak şunu söylemek isterim öncelikle: İstanbul Sözleşmesi bizlerin vazgeçilmezi. Kamuya yönelik çalışmalarda aslında hedefimiz İstanbul Sözleşmesi’ni de anlatmaktı. Uygulamada bazı aksaklıklar oluyor, olabilir.

BAKANLIK VE KAMU DA

SÖZLEŞMEYE SAHİP ÇIKTI

Dolayısıyla Gebze’de yaptığımız toplantının devamını yapma hem İstanbul Sözleşmesi hem 6284 ile alakalı kamuya dönük, vatandaşlarımıza dönük daha net, aydınlatıcı bilgileri verebilmekti. Pandemi sürecinden sonra dikkat buyurursanız Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve kamu kurumları da aslında İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıktılar. Dediğim gibi ortak projelerimiz var. Toplumun zannediyorum bu konuyla ilgili daha net aydınlatacağız.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri