Türkiye’nin sanayi kalbi Gebze’de, işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs için hazırlıklar resmen başladı. Gebze Sendikalar Birliği, 6 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirdiği geniş katılımlı toplantının ardından yayınladığı deklarasyonla, bu yılki kutlamaların adresinin Gebze Kent Meydanı olacağını duyurdu.
EKONOMİK KRİZ VE İŞ CİNAYETLERİ MASAYA YATIRILDI
Yapılan toplantıda bölgedeki güncel durum kapsamlı bir şekilde masaya yatırıldı. Sendika temsilcileri; her geçen gün artan iş cinayetleri, giderek büyüyen işsizlik ve açlık sınırının asgari ücretin üzerine çıktığı ağır ekonomik tabloyu tespit etti. Ayrıca toplantıda demokrasideki gerileme ile ABD ve İsrail’in komşumuz İran halkına yönelik saldırıları ve yaşanan katliamlar da değerlendirildi.
RESMİ BAŞVURU 14 NİSAN’DA GERÇEKLEŞECEK
Gebze Sendikalar Birliği bileşenleri, 1 Mayıs programının hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. Birlik, 14 Nisan 2026 tarihinde yeniden bir araya gelerek yürütülen çalışmaları denetleyecek. Bu toplantının ardından mülki idareye (Kaymakamlık/Valilik) resmi başvurunun yapılması planlanıyor.
TÜM SINIF KARDEŞLERİNE MEYDAN ÇAĞRISI
Gebze’nin bir “emek kenti” olduğunun altını çizen Birlik, işçi sınıfına yakışır bir kutlama için tüm kesimleri seferberliğe çağırdı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“İşçi sınıfımızın, emeklilerimizin ve yoksul halkımızın yaşadığı sorunları dile getirmek ve güçlü bir şekilde haykırmak amacıyla bu yıl 1 Mayıs’ta Gebze Kent Meydanı’ndayız. Örgütlü ve örgütsüz tüm sınıf kardeşlerimizi şimdiden alanları doldurmaya davet ediyoruz.”