Galatasaray Son Dakikada Lider

Hanifi Yasin Çelik

  Sevgili okurlarımız, öncelikle herkesin yeni yılını kutluyorum, Yeni yılın daha mutlu, daha heyecanlı ve geleceğe daha umutla bakabileceğimiz bir yıl olmasını umuyorum. Daha özgür bir hayat için her yönüyle harika olması muhtemel yeni yılımıza başlıyoruz.

 

   Galatasaray, şampiyonluk yolunda en zorlu virajlardan birini hatasız geçmeyi başardı ve liderliği yeniden devraldı. Maçın en çok tartışılan noktası haklı olarak Sivas’ın iptal edilen golü olsa da son dakikada atılan golün takıma pozitif bir etki ettiğini söyleyebiliriz. Özelikle Barış Alper gibi bir türlü patlamayı yapamamış bir oyuncudan gelmesi de kendisi adına bir çıta daha atladığını gösteriyor.

 

   Hazır Barış’tan bahsetmişken yeni mevkisini de biraz konuşalım isterim. Kendisinin kariyer gelişimini santrafor noktasında olumlu görüyorum. Burak Yılmaz benzeri bir kariyeri “neden olmasın?” dedirtebilecek yeteneğe ve özelliklere sahip. Gerek patlayıcı koşuları gerekse fiziği anlamında savunmaya geçildiği zamanlarda rakip ceza sahası ve çevresindeki boşlukları rahatlıkla değerlendirebilecek bir oyuncu.  Eğer bitiriciliğini ve sırtı dönük oyununu da geliştirebilirse kanattaki oyunundan daha başarılı olabileceğini düşünüyorum.

 

   Gelelim tartışılan pozisyona. Bana göre pozisyonda golü iptal ettirilmesini gerektiren hiçbir gerekçe yok. Ofsayt desek yok, faul desek zaten yok. Maçın hakemi Erkan Özdamar “hangi pozisyon için çağırıldı ve hangi pozisyon kendisine gösterildi, hakem de hangi nedenden dolayı golü iptal etti?” gibi bilgilerin bizlerden neden saklandığını anlamak güç. TFF’nin bu konudaki sessizliği hem ligin diğer takımlarına hem de izleyicilere büyük bir saygısızlıktır ve herkesin oradaki görüşmeleri öğrenmek hakkıdır. Sivas kadar bu pozisyonda Galatasaray tarafı da mağdur edilmiştir ve yeni bir algı sahası açılmıştır.

 

   Tartışmalar ışığında önemli bir derbiye de yaklaştığımızı söylemek isterim. Derbide bu tartışmaların etkisini hissetmemeyi umsak da gerçekte bunun böyle olmayacağı çok net açık. Hangi hakem bu maça verilse tartışılacak ve bu baskı ortamında hata yapacak. Öncelikle derbi, sonrasında ise tüm maçlar için yabancı hakeme geçiş yapmamız gerektiğiniz düşünüyorum. Bu kadar büyük yatırımın döndüğü ortamda mantık çerçevesinde olmayan hataların yeri yok ve bunun başka çözümü de görünmüyor.