EMEP'ten işçilere ziyaret

Sendikal hakları için mücadele eden Asen Alüminyum işçilerini ziyaret eden Emek Partisi (EMEP), dayanışma çağrısında bulundu.

Birleşik Metal-İş Gebze 1’No’lu Şube üyesi Asen Alüminyum işçileri, Dilovası’nda Makine İhtisas OSB'de bulunan fabrikaları önünde daha iyi şartlarda yaşamak için mücadelelerini sürdürüyor. Ziyarette bulunan EMEP Gebze ve Darıca İlçe Örgütleri, "Biz mücadelenizi Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'nda emekçilere ulaştıracağız, sesinizi duyuracağız" dedi. Ziyarette konuşan EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, Asen işçilerinin bütün işçi sınıfı için mücadele ettiğini söyledi. Patronların işçi düşmanı politikalarına karşı mücadele edilmesini gerektiğini söyleyen Akar, "Bu uygulamaları teşhir edip açığa çıkarmalıyız.

 

“MÜCADELENİZDE BAŞARILAR DİLİYORUZ”

Patronun yetkisiz bir mahkemeye başvurması, buradaki direnişi uzatmak ve işçiyi yıldırmak istemesi danışmanlık hizmeti aldığını da gösteriyor. Biz bunu direnişin olduğu her fabrikada gördük. Bu yaşananları her alanda teşhir etmeliyiz. Mücadelenizde başarılar diliyoruz. Biz mücadelenizi Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası'nda emekçilere ulaştıracağız, sesinizi duyuracağız. Siz sadece kendiniz için değil, bütün işçiler için mücadele yürütüyorsunuz" dedi.


“DAYANIŞMA İLE KAZANACAĞIZ”
EMEP'in ziyaretine teşekkür eden Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi ise, "Patronlar açısından kanunsuzluk kanun haline geldi. Patronun yaşattığı her şey suan kanun dışı ama artık kanun oldu, uygulanır oldu. Biz bunu kabul etmiyor ve direnişimizi sürdürüyoruz. Emek Partisi'nin ziyaretini bu anlamda kıymetli buluyoruz. Dayanışma ile kazanacağız" diye konuştu.

 

Haber: Hanifi SURUN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EMEK Haberleri