EMEP: “Gelir vergisi dilimi yüzde 15'te sabitlensin”

Emek Partisi tarafından yapılan açıklamada "Vergi dilimi yüzde 15'te sabitlensin, üzeri işverenlerce karşılansın" denildi.

Emek Partisi (EMEP), vergi dilimi tartışmalarına dair yazılı açıklama gerçekleştirdi. İl Başkanı Arzu Erkan imzalı yapılan açıklamada "Adaletli bir vergi sistemi için; az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınması gerekirken bizim ülkemizde tam tersi oluyor. 'Reform' yapıyoruz diyenler, patronların ödediği kurumlar vergisini düşürüyor" denildi. 

İşte EMEP İl Başkanı Arzu Erkan imzalı açıklama özetle şöyle:

Metal işçisi vergi diliminin yüzde 15'te sabitlenmesi talebiyle harekete geçmeli!
Metal iş kolunda MESS ile işçi sendikaları arasındaki görüşmeler devam ediyor. 150 bin metal işçisini ilgilendiren görüşmelerde, metal patronları kriz sopasını sallayarak 3 yıllık sözleşme, kazanılmış hakların gaspı ve sefalet ücreti dayatıyor.

SÖZLEŞMEYE EKLENMELİ

Metal işçileri, bu sözleşmede çalışma koşulları ve ücretlerde iyileştirme talebinin yanına “vergi diliminin yüzde 15'te sabitlenmesi” talebini de eklemeli. İş kolunda örgütlü Birleşik Metal-iş bu talebi bu dönem taslağına koydu. Bu talep tüm metal işçilerinin talebi olduğuna göre; işçiler Türk Metal ve Özçelik-İş'in de bu talebi sözleşme maddesi haline getirmesi için harekete geçmeli. Metal işçileri, fabrikalarda bu talebi tartışmaya açarak, sendikaları zorlayarak, bu amaçla birliğini sağlayabilir. Metal sözleşmelerinde elde edilecek bu kazanım diğer sözleşmeler için de emsal olacaktır.
Vergi dilimi yüzde 15'te sabitlensin, üzeri işverenlerce karşılansın!
Asgari ücret vergi dışı bırakılsın!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri