Ağustosta yüzde 2,04, temmuzda yüzde 2,06 olarak açıklanan aylık enflasyon, eylül ayında yüzde 3,23 olarak gerçekleşti. Böylece 3 aylık enflasyon farkı yüzde 2,38 oldu. Bu oran, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmeden gelen zamlarına eklenecek enflasyon farkını işaret ediyor.
SGK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNDE 3 AYLIK ZAM ORANI
SGK ve Bağ-Kur emeklileri için maaş artışında belirleyici olan toplam enflasyon oranı da belli oldu. Üç ayda biriken toplam enflasyon yüzde 7,50 olarak açıklandı. Bu durumda SGK ve Bağ-Kur emeklileri şimdiden yüzde 7,5 oranında zam hakkı kazanmış oldu. Ancak bu oran nihai değil. Ekim, kasım ve aralık aylarında açıklanacak enflasyon rakamları da hesaplamalara dahil edilecek ve ocak 2026’da kesinleşmiş zam oranı maaşlara yansıyacak.
MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİNDE ENFLASYON FARKI
Memurlar ve memur emeklileri, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alıyor. Eylül ayı itibarıyla enflasyon farkı yüzde 2,38 olarak hesaplandı. Bu orana, 8. Dönem Toplu Sözleşme ile belirlenen yüzde 11’lik zam eklendiğinde, ocak ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına toplamda yüzde 13,65’lik bir artış yapılması öngörülüyor.
NİHAİ ZAM ORANI ARALIKTA NETLEŞECEK
Açıklanan oranlar şimdilik üç aylık tabloyu gösteriyor. Ekim, kasım ve aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte son rakam kesinleşecek. Ocak 2026’da hem memurlar hem de emekliler için maaş zamları bu verilere göre uygulanacak.