Direnişçiye erzak desteği! Birinci önceliğimiz değil

12 Eylül temalı yazı dizimize konuk olan KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak’a, “Büyükşehir grevdeki, direnişçi işçiye erzak desteğinde bulunur mu? Geçmişte oldu. İşçiyi ziyaret eder, arabuluculuk dener mi?” diye sorduk: “Birinci önceliğimiz değil.”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebzeli Başkanvekili, aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri AKP Meclis Üyesi, Siyaset Bilimci Yaşar Çakmak’ı 12 Eylül ve darbeler temalı, “Hava ‘kurşun gibi ağır” adlı yazı dizimizde ağırladık. Çakmak’a “Büyükşehir grevdeki, direnişçi işçiye erzak desteğinde bulunur mu? Geçmişte oldu. İşçiyi ziyaret eder, arabuluculuk dener mi?” diye de sorduk:

HER İŞE SOYUNAN HER

İŞTE BAŞARILI OLAMAZ

“Bir çok kurum kuruluş var. Sendikalar, sivil toplum kuruluşları ayrı. Ticaret, sanayi odaları, meslek odaları ayrı. Ben şahsen herkesin biraz öncelikle görevini yapması gerektiğini, görevine odaklanması gerektiğine inanıyorum. Üstüne vazife olmayan konulara ben çok fazla girmem. Öncelikle yapmam gereken işe bakarım. Her işe soyunan her işte başarılı olamaz.

SİZİN OLABİLİR AMA BİZİM

BİRİNCİ KONUMUZ DEĞİL  

Ben şu anda KBB Başkanvekiliyim. Dolayısıyla benim cevaplamam gereken, benim girmem gereken top görev alanımla ilgili olması lazım. Ama şunu söylerim: Kocaeli’nin birinci konusu grev, direniş değil yani! Sizin için olabilir ama..

GEREKEN AKSİYON GEREKTİĞİNDE ALINIR

-Geçmişte Flormar grevine ziyaretleri hatırlatılınca- Bizim Kocaeli’deki il başkanımız, milletvekilimiz konuyla ilgileniyorsa, onu takip edenler ki sadece o konular için değil, gerçekten toplumun hayrına, faydasına menfaatine olacak bir konu söz konusu olduğu zaman ben il başkanımızın da, milletvekillerimizin de, büyükşehir belediye başkanımızın da gereken aksiyonu alacağını düşünürüm.”

 

 

BU SORUNUN MUHATABI TAHİR BEY’DİR

Çakmak’a Gebze – Gölcük hattında toplu taşıma hattının 25 TL olduğunu hatırlattık:  “Arkadaşlarımız bu konuda Karayolları ile görüştüler. Köprü geçiş ücretini biraz olsun düşürmek ve dolayısıyla bilet ücretinin daha düşük olmasıyla ilgili bir çabaları var. Tekrar, tekrar görüşmeler oldu. Olmasını temenni ediyorum, bende fiyatın düşürülmesinden yanayım.

  • Köprü bedelini belediye sosyal belediyecilik gereği üstlenmeliydi… bence!

 

  • Ben Büyükşehir Belediye Başkanlığında vekilim, asil değilim. Bu sorunun muhatabı Tahir Bey’dir..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri