Dilovası’nda gönüllü zabıta teşkilatı kuruluyor

Dilovası Belediyesi bünyesinde gönüllü zabıta teşkilatı kurulacak. Gönüllüler ağırlıklı olarak okul önlerinde, trafik düzeninde görev yapacak.

Dilovası Belediye Meclisi ağustos ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşti. Toplantı geçtiğimiz hafta genç yaşta vefat eden AKP Dilovası İlçe yöneticisi Muhammet Korgan ve geçen ay içinde hayatını kaybeden tüm Dilovalılar için Fatiha okunmasıyla başladı. 
KÖMÜRCÜLER OSB İÇİN KOMİSYON 
Başkan Şayir toplantının açılışında çalışma ve temaslarına dair bilgilendirmede bulundu. Şayir, Kömürcüler OSB’nin kaldırılması için Bakanlık nezdinde yapılan görüşmeler sonrası Kocaeli Valiliği bünyesinde komisyon kurulacağını kaydetti. Saadet Partili Belediye Meclis Üyesi Metin Dalgalı’nın soruları üzerine o komisyona muhalefeti temsilen ancak gerekli teknik bilgiye sahip en az bir kişinin de yer alabileceğini söyledi. 
ANKARA TEMASLARI SÜRECEK 
Şayir, ilçedeki TIR Parkı, okullaşmada eksiklerin giderilmesi, Tavşancıl’ın SİT alanı olmaktan çıkartılması, ekonomik sorunlarının giderilmesi, e-belediyecilik gibi konulara dair de Başkent’te bakanlıklar nezdinde temaslarda bulunduğunu kaydetti. Şayir ilçenin sorunlarına çözüm bulmak için Ankara temaslarının süreceğini dile getirdi. 
GÖNÜLLÜ ZABITA TEŞKİLATI KURULACAK 
Dilovası Belediye Meclisi’nde ağustos ayı meclis toplantısı 13 gündem maddesiyle gerçekleşti. Gündemin birinci maddesinde gönüllü zabıta teşkilatı kurulması hayli tartışmanın ardından oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Hamza Şayir ve AKP’li meclis üyeleri gönüllü teşkilatın ağırlıklı olarak okul önlerinde trafik düzeni için görev yapacağını, belediyeye hiç maliyetinin olmadığını, okul aile birliği üyeleri veya yaşı büyük öğrencilerden oluşacağını söyledi. Saadet Partisi Grubu sözcüsü Metin Dalgalı ise uygulamanın ispiyonculuğa yol açacağı kaygısı taşıdığını belirtti. Oylamada Saadet Partililer çekimser kalırken AKP’lilerin kabul oylarıyla, oy çokluğu ile kabul edildi. 
YER YOK, ARSA KİRALANACAK 

Turgut Özal ve Diliskelesi Mahalleleri’nde park kurmak için vatandaştan arsa kiralanmasına dair önerge imar komisyonuna sevk edildi. Mezarlıklar müdürlüğü yönetmeliği oy birliğiyle onaylanırken belediyenin taşınmazlarının envanterinin çıkması için ek süre verildi. Üç ayrı mahalleye ilişkin imar kararları oy birliğiyle onaylandı. 
BELEDİYE BİNASI VATANDAŞ ARSASINA KURULMUŞTU
Kapatılan Tavşancıl Belediyesi’nin hizmet binasının yer aldığı arsanın sahibinin yasal itirazına dair talebi ise, arsa sahibine hak verilerek komisyona havale edildi. Dilovası Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısının 03 Eylül Salı günü yapılması kararlaştırıldı. 
ÇARDAKTEPE HALKA AÇILIYOR 
Başkan Hamza Şayir toplantının ardından bir süre belediye meclis üyeleriyle sohbet etti. Bu esnada SP Grubu sözcüsü Metin Dalgalı, Çardaktepe’deki parkın halka açılmasını önerdi. Başkan Hamza Şayir, Kurban Bayramı’na kadar parkın halka açılacağını söyledi. 
GÖNÜLLÜ ÇEVRECİLER ÖNERİSİ 
Dalgalı bu esnada çevrecilerden gönüllü bir ekip kurulmasını da önerdi. Gönüllü zabıtalara muhalefet ettiği hatırlatılan Dalgalı’nın bu önerisine sıcak bakılırken eylül ayı toplantısında gündem olarak önermesi istendi. Meclis toplantısını HDP Dilovası İlçe Eşbaşkanı Mehmet Gülek, Köseler Mahallesi Muhtarı Selami Toklar da takip etti. CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir ise toplantı salonuna kurulan düzenek izleyici koltuklarının önüne gelince durumu, “Rezalet” diye tanımlayıp toplantı başlamadan salondan ayrıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri