DEVA’lı gençler yaşanan sorunlara dikkat çekti

DEVA Partisi Kocaeli gençlik politikalarından sorumlu il başkan yardımcısı Nihat Kırcı bir basın açıklamasında bulunarak Kocaeli’nde ve Türkiye genelinde gençlerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi gittikçe artan bir şekilde kamuoyunun gündemini belirlemeye başladı. Her gün pazarlarda, kent meydanlarında ve halkın arasında olan DEVA’lılar, gençlik politikaları çalışanlarıyla da göz dolduruyor. Kocaeli’nde ve Türkiye genelinde gençlerin yaşadıkları sorunları bir basın açıklamasıyla dile getiren DEVA Partisi Kocaeli gençlik politikalarından sorumlu il başkan yardımcısı Nihat Kırcı, “DEVA PARTİSİ’nin genç, dinamik ve yüksek sorumluluk bilincine sahip kadroları olarak, hem bölgesel hem de uluslararası gündemi yakından takip etmekteyiz. Elde ettiğimiz bilgiler ışığında bizleri derinden üzen bir tablo ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek isterim. Ülkemizin içinde bulunduğu her yönden kötüye gidişten hepimiz haberdarız.

“GENÇLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYİN”

Mevcut hükümet gençlerimize esasen tepeden bakmakta ve onların fikir ve düşüncelerine değer vermemektedir. Seçim yatırımı olarak birkaç güzel söz ile aldatma peşine düşmektedir. Çok sıkıştıklarında ise gençlerimiz üzerinden bir çatışma yaratarak çok tehlikeli bir oyun sergilemektedirler. Gençlerimiz, düşüncelerini söyleyememekten çekinmekte; söylese bile bir şafak operasyonu ile ifadeye alınmaktadır. Son derece despot ve baskıcı bu yönetim anlayışı tüm fikirleri esaret altına almaya çalışmaktadır. Bizler çok iyi biliyoruz ki, bir ülkede fikir ve düşünce hürriyeti yoksa o ülkede demokrasiden, insan haklarından bahsedilemez. Bunlar yoksa da ne ekonomi ne de teknoloji ilerleyebilir. Çünkü bu gelişmelerin ardında yatan temel yapı taşı özgürlüktür. Peki tüm bu kötüye gidiş bizleri hangi noktaya getirdi? Gençlerimiz bu gidişattan nasıl etkilendi? Gerek Türkiye'de gerekse Kocaeli'de gençlik ile alakalı son dönemde artış gösteren problemlerin farkındayız. Az evvel bahsettiğim konular özellikle gençlik üzerinde bazı problem ve sıkıntılara yol açmaktadır. Bu problemler sırasıyla; ekonomik zorluklar, gelecek kaygısı, yüksek işsizlik, sosyal hayata karışamama, kendini ifade edememe, uyuşturucu kullanımı gibi çok ciddi durumlardır.

“İNTİHARLARIN SORUMLUSU HÜKÜMETTİR”

Gençlerimiz tüm bu sıkıntıların neticesinde kendini sosyal hayattan soyutlayıp karamsarlığa düşmekte hatta intihar etme eğiliminde olmaktadırlar. Kocaeli’de 2021 yılı şubat ayı içerinde 5 genç intihar etmiş ve bu beş gencimizden 4 tanesinin ekonomik nedenlerden dolayı intihar ettiği ortaya çıkmıştır. Bahsettiğimiz bu tablo çok korkunç bir hal almıştır. 2021 yılında genç intiharlar hem şehrimizde hem de ülkemizde devam etmiştir. Geçtiğimiz GÜNLERDE yine bir gencimiz Kocaeli’de intihar etmiş ve olay basına yansımıştır. Ancak ailelerinin acılarını yeniden diriltmemek amacıyla detaylı isim ve sayı vermekten kaçınmakta fayda vardır. Zira sizler de bu konuları yakından takip ediyorsunuzdur” dedi.

Haber: Aleyna SEVENCAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri