“Dershaneler sebep değil sonuçtur”

 Dershanelerin kapatılması ile ilgili hazırlandığı ifade edilen yasa tasarısı Gebze Dershaneler Birliğini, konu ile ilgili açıklama durumunda bıraktı....

 

Dershanelerin kapatılması ile ilgili hazırlandığı ifade edilen yasa tasarısı Gebze Dershaneler Birliğini, konu ile ilgili açıklama durumunda bıraktı. Yapılan yazılı basın açıklamasında, eğitimin bir parçası olan dershanelerin kapatılacağı düşüncesi velilerin ve öğrencilerin tepkilerine neden olduğu ifade edildi.

 

Hali hazırda eğitimde fırsat eşitliğini daha geniş bir alana yayılmasına katkı sağlayan dershaneler kapatılırsa eğitim büyük bir darbe alacağı ifade edilerek, “Batıda imkânları çok geniş olan okullar ile doğuda imkânları zayıf olan okullarda okuyan öğrenciler arasında ciddi farklar ortaya çıkacak. Dershanelerin rehberlik çalışmaları ile eğitime yaptıkları katkı nasıl görmezden gelinebilir. Dershaneler gelir seviyesi düşük ailelerin öğrencilerini,  başarısız, okula entegre olamayan öğrencileri yaptıkları rehberlik çalışmaları ile eğitime sürecine katıyor ve onların da daha iyi oklularda okumalarına imkân sağlıyor. Bu kurumlar kapatılırsa Anadolu’nun birçok ilindeki çocuklar ellerindeki fırsatı kaçırmış olacaklar” diye belirtildi.

BİZ EĞİTİMCİYİZ, RANTÇI DEĞİL!

Dershaneciler olarak her şeyden önce eğitimci olduklarını belirten dershaneciler, “Bizler rant peşinde değiliz, ülkenin eğitimine katkı sağlamak amacıyla gecemizi gündüzümüze katmaktayız.  Bakanın yaptığı açıklamalar dershane yöneticilerini oldukça rahatsız etmiştir. Açıldıkları günden beri eğitime bunca katkı sağlamış bu kurumların değişim ve dönüşüm süreçleri bu şekilde olmamalıydı. Eğitim camiasından milletvekillerinden de konu ile ilgili tepkiler dikkat çekmektedir. Dershaneler ancak darbe dönemlerinde böyle bir psikolojik ve fiziksel baskıya maruz kalmıştır. Özgür düşünceyi, eğitimde fırsat eşitliğini, girişimcilik ve hür teşebbüsü destekleyen bir hükümetin konuya bu şekilde yaklaşımı bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Biz de konuya dershanelerin bir sebep olmadığını sonuç olduğunu sebepleri yok etmeden sonuçların yok edilmesinin eğitimde daha büyük bir kaos doğuracağını konunun gündeme geldiği ilk günden beri vurgulamaktayız” şeklinde görüş belirtildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri