Aday olmasının temelinde, gençlerin yaşadığı zorlukları ve mücadelelerini görmesinin yattığını belirten Akın, "Saraçhane de gözlerindeki pırıltıyı gördüm, cesaretlerini gördüm, onlara yapılanları gördüm... Gelecek adına sınavlarından, derslerinden geri bırakıldığını, hürriyetlerinin ellerinden alındığını gördük" sözleriyle bir çağrı yaptı.
Bu durum karşısında, "Cüneyt Akın, bugün elini değil her şeyini taşın altına bugün koymayacaksın da ne zaman koyacaksın" diyerek adaylık kararını aldığını ifade etti.
İlk Hedef Örgütsel Revizyon ve Güçlenme
Seçilmesi durumunda atacağı ilk adımları detaylandıran Cüneyt Akın, ilk altı ayı örgütsel revizyona ayıracaklarını söyledi. Bu süreçte üyelerle ve mahalle komiteleriyle bir araya geleceklerini, komiteleri güçlendirip yeni temsilcilikler açacaklarını dile getirdi.
Akın, yerel iktidar hedefine ulaşmak için farklı bir çalışma anlayışını benimseyeceklerini vurgulayarak, "Kader gayrete aşıktır, oturduğunuz yerden seçim kazanamazsınız. Bu halkı, bu seçmeni ikna etmeniz lazım" dedi. Ayrıca, sorunlara çözüm üreten akademik kadrolarla komisyonlar kuracaklarını ve bu çalışmalarla Gebze'yi yerel iktidara hazırlayacaklarını belirtti.
"CHP Bu Ülkenin Son Kalesidir"
Konuşmasının sonunda mücadele azmini kararlı bir dille ifade eden Cüneyt Akın, mazbatayı aldığı gün özel hayatındaki tüm işlerini bırakarak göreve odaklanacağını kaydetti.
"O koltuktan kalkmamak içeriye... Edirne'den Ardahan'a kadar isyana, mücadeleye hazırız. CHP bu ülkenin son kalesidir" sözleriyle partililere mücadele çağrısında bulundu. Akın, konuşmasını, "Dışlamak bizim çocuk hayır bu sizin çocuk demek bize. Yani arkadaşlarım son çıkıştan önce ne yapacağız?" sorusuyla tamamladı.