CHP’den Eğitim Sen’e ziyaret

 CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay ve il yöneticileri Adnan Tok, Sabriye Şahin, Hakkı Koçak, Ali Akdemir, Gençlik Kolları İl Başkanı Murat...

CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay ve il yöneticileri Adnan Tok, Sabriye Şahin, Hakkı Koçak, Ali Akdemir, Gençlik Kolları İl Başkanı Murat Erinç ve yönetici Coşkun Sunar ile birlikte Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Atabey Turan ve yönetimini ziyaret etti. Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette Sarıbay, yeni yönetimin hayırlı olmasını diledi.  Sözlerine Eğitim Sen Kocaeli Şubesi’nin seçilen yeni yönetimine hayırlı olsun diyerek başlayan CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Biraz gecikmeli olsa da sizleri ziyaret etmek istedik. Yönetiminiz hayırlı olsun. Güzel işler yapacağınıza inancım tamdır “ dedi. Referandum sonrası, referanduma katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz diyen Sarıbay, “Resmileşmiş yüzde 49 ama bize göre yüzde 50’nin üzerinde alınmış bir hayır oyu var. Tüm baskılara rağmen alınmış bir yüzde 50 var ve direniyor. Bu önemli bir şeydir. Bu hayırda herkesin katkısı var. Hayır için herkesin kendine göre bir nedeni vardı. Bu hayrın nedeni siyaset olmadığı için de birleşilmesi kolay oldu. Demek ki doğru şeyler söylendiğinde, bir araya gelinebiliyormuş” diye konuştu. Hayır diyen herkesin kendileri için önemli olduğunu dile getiren Sarıbay, “Bence referandumun en büyük kazancı, hiçbir siyasi partiye, STK’ya, derneğe üye olmayan sade vatandaşın kendini görevli azledip sandığa sahip çıkmasıydı” dedi. 2019 için de bir arada olunması gerektiğini söyleyen Sarıbay, “Hayır platformu ile istişareler yapılmalı, görüşülmeli. Ortak bir çalışma ile 2019’a hazırlanmamız gerekir “ dedi.

ZOR VE KARANLIK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Atabey Turan, “Sizleri burada ağırlamaktan memnunuz. Ziyaretiniz bizleri çok mutlu etti dedi. Ülkenin çok karanlık bir dönemde olduğunu dile getiren Turan, “Zor ve karanlık bir dönemden geçiyoruz. KHK’larla birçok arkadaşımız görevden ihraç edildi, içeri alındı. Ne olacağımızı bizde bilmiyoruz” diye konuştu. Referandumda da mutabakat olunmayan bir anayasa oylatmaya çalıştılar bize diyen Turan, “ Aldıkları yüzde 51’i nasıl aldıklarını herkes biliyor. Buna karşın yüzde 50’lik bir kesim de her şeye rağmen hayır dedi. Herkes farklı bir neden için hayır dedi ama hayır denmesi bizim için önemliydi. Biz her türlü haksızlığa karşı çıkıyoruz. Bu tavrımız da her zaman devam edecek” dedi. Turan son olarak, birlikte mücadele ettiğimiz insanlarla dayanışma içerisinde olmak bizim için önemli ifadelerini kullandı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri