CHP İL BAŞKANI SARI'DAN TÜİK'E TEPKİ: "Yazıklar olsun, milleti kandırıyorlar!"

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son enflasyon verilerine sert tepki gösterdi. Sarı, TÜİK'i "millete masal anlatmakla" ve gerçek enflasyonu yansıtmamakla suçladı.

Başkan Sarı'nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

"Yazıklar olsun! TÜİK yine millete masal anlatıyor! Yine çarşıya pazara çıkmamış, Saray hangi rakamı söylediyse onu yazmış. Bu kadarı göz göre göre milleti kandırmak, insan aklıyla alay etmektir. Gerçek enflasyon sokağın nabzında, TÜİK masasında değil. Rakamlar yoluyla çalınan emekçinin, memurun, asgari ücretlinin, alın teridir. Vicdan yok, insaf yok, utanma zaten hiç yok!"

Bülent Sarı, TÜİK'in açıkladığı rakamların sahadaki gerçeklikle örtüşmediğini ve bu durumun, emekçinin, memurun ve asgari ücretlinin alın terinin gasp edilmesi anlamına geldiğini vurguladı. Açıklamalarında "vicdan, insaf ve utanma" eksikliğine dikkat çeken Sarı, TÜİK'in bağımsızlığını yitirdiğini ve iktidarın direktifleriyle hareket ettiğini öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri