CHP Gençlik Kolları’ndan Billboard Protestosu

CHP Derince Gençlik Kolları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla hazırlanan billboard görsellerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yer verilmemesine tepki gösterdi. Gençlik kolları üyeleri, gece saatlerinde söz konusu billboardlara Atatürk görselleri yapıştırdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Derince Gençlik Kolları Başkanı Caner Boztepe, görsellerde Atatürk’ün bulunmamasını "bilinçli bir tercih" olarak nitelendirdi. 23 Nisan’ın millet egemenliğinin sembolü ve Atatürk’ün çocuklara emaneti olduğunu hatırlatan Boztepe, bu anlamı yok sayan yaklaşımların kabul edilemeyeceğini ifade etti.

Boztepe açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"CHP Derince Gençlik Kolları olarak bu gece itibarıyla söz konusu billboardlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün görsellerini yerleştiriyoruz. Bu davranışımız nedeniyle bir teşekkür beklemiyoruz. Ancak beklentimiz nettir: Bundan sonraki tüm milli bayramlarda, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e hak ettiği şekilde yer verilmesidir. Aksi takdirde gençlik örgütlerimiz gerekli duruşu sergilemeye devam edecektir."

Yapılan eylemin ardından kentteki pek çok billboardda, belediyenin bayram mesajlarının yanında Atatürk portreleri yer aldı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri