CHP Gebze'nin son 30-40 yıllık siyasi geçmişinde yer alan, ilçe örgütünde çeşitli kademelerde görev yapmış ve son CHP Büyük Kurultayı’nda delege olarak yer almış olan Sedat Tatar, İsmet Kara, Yılmaz Uçak, Cavit Kapoğlu, İsmail Sancak ve Nurhan Banu Öner, parti üyeliğinden istifa ettiklerini duyurdu.
İstifaya ilişkin yapılan açıklamada, CHP genel merkezinin mevcut yönetim anlayışına tepki gösterildi. Partinin kuruluş ilkelerinden uzaklaştığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"CHP, kurucu felsefesinden ve Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşmış, partinin genleriyle oynanmıştır. Mevcut 'mutlak butlan' yönetim anlayışına tepki olarak partimizden ayrılıyoruz."
İstifa eden 6 isim, siyasi faaliyetlerine Yeni Parti çatısı altında devam edeceklerini bildirdi.
CHP Gebze'nin Önemli İsimleri İstifa Etti
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gebze İlçe Örgütünde uzun yıllar görev yapan ve parti içinde kritik sorumluluklar üstlenen kıdemli isimler, partiden istifa ederek Yeni Parti’ye katılma kararı aldı.
İlk yorum yazan siz olun