Çenesuyu’nda toplu sözleşme görüşmelerinde ücret krizi

Hizmet İş Sendikası ile Çenesuyu A.Ş. şirketi arasında devam eden toplu iş sözleşme görüşmesinde ücret teklifi yapılmadı.

Hizmet İş Sendikası ile Çenesuyu A.Ş. arasında 68 işçiyi ilgilendiren sözleşme görüşmesinde yasal görüşme süresinde sona doğru gelinirken henüz ücret teklifi yapılmadı. Sözleşme süreci ile ilgili açıklama yapan Hizmet iş sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Çenesuyu AŞ ile devam eden sözleşme görüşmesinin 2 aylık yasal süresi bitiyor, henüz işveren bize bir ücret teklifi yapmadı. İşçilerimizin artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında ücretleri eridi. Ücret teklifi yapılmaması ve sürecin uzamasını doğru bulmuyoruz” dedi.

 

“FEDAKÂRLIK SIRASI İŞVERENDE”

İşverenin maliyetlerin arttığını dile getirdiğini ifade eden Ersoy, “İşveren, enerji giderlerinin fahiş artışı, ham madde fiyatlarının dolar kurundan bağımsız bir şekilde yüzde 150 artması ve fiyatların geri çekilmemesi yüzünden maliyet artışlarının özel sektör gibi fiyatlara yansıtılmadığı belirterek önlerini göremediklerini söylüyor. Evet, bunların hepsi doğru olabilir. Ancak bizim ücretimiz asgari ücret altında kaldı. Arkadaşlarımız Çenesuyu AŞ Ülkemizde marka olması İçin gece gündüz çalıştı ve yeterince fedakârlık yaptı. Şimdi fedakârlık sırası işverende” diye belirtti.

 

Haber: Barış AYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL HABER Haberleri