Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gençlerin bayramını kutlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş ateşini yakmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastığında, vatanı düşman işgalinden kurtarmak için Türk gençliğine sonsuz güveniyordu. Biz de bugün geleceğimizin, birlik ve beraberliğimizin teminatı olan gençlerimize güveniyor ve onlara inanıyoruz’’ dedi.

Büyükakın özetle şunları ifade etti:

‘’Genç kardeşim,

Hangi görüşe mensup olursan ol, hangi fikri savunursan savun; mutlaka oku, araştır ve sorgula, asla ve asla zihnini kimseye kiraya verme. Sana x, y, z kuşağı gibi isim takanlara, kategorize etmeye çalışanlara pirim verme. Sen bu milletin, bu ülkenin, bu şehrin geleceğisin, umudusun. Sen; Hz. Muhammed’in ümmetisin, çağ açıp çağ kapatan Fatih’in torunusun, sen Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyetin temel taşısın, bunları sakın unutma.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bize bu aziz toprakları vatan kılan bütün ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Yeni çağın liderleri olarak gördüğüm genç kardeşlerimin ve tüm milletimizin bayramını tebrik ediyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri