Hayatını kaybeden öğrenciler için başsağlığı dileyen Vural, yaralılar için de acil şifa temennisinde bulunarak, “Milletçe yüreğimiz yanıyor” dedi.
Yaşanan olayların münferit olarak değerlendirilemeyeceğini vurgulayan Vural, “Bu ülkede bir şeyler sadece bozulmuyor, kökünden çürüyor. Bu çürüme artık sokakları aşmış, okul koridorlarına ve sınıfların içine kadar sızmıştır” ifadelerini kullandı.
Açıklamasında güvenlik politikalarına da değinen Vural, “Silaha ulaşmanın ilaca ulaşmaktan daha kolay olduğu bir ortamda, makam odalarını korumak için seferber edilen imkânların binde birinin dahi öğretmenleri ve öğrencileri korumak için kullanılmaması kabul edilemez. Bu düzen çürümüş bir düzendir” dedi.
İhmallerin ağır sonuçlar doğurduğunu belirten Vural, “Bugün bu ihmalin bedelini ne yazık ki savunmasız çocuklarımız canlarıyla ödüyor” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
Açıklamasının sonunda hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini yineleyen Vural, benzer olayların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin acilen alınması çağrısında bulundu.