“Biliyoruz ki başımız sağ olmayacak!”

Kocaeli Barosu Gebze Temsilciliği, İstanbul’da Avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesiyle ilgili adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Kocaeli Barosu Gebze Temsilcisi Avukat Tayfun budak ve baro üyesi avukatlar, Avukat Servet Bakırtaş’ın İstanbul Bakırköy’de öldürülmesi ile ilgili dün Gebze Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, “Dün Bakırköy’de bir meslektaşımızı alçakça sıkılan kurşunlara kurban verdik. Av. Servet Bakırtaş sadece ve yalnız avukatlık yaptığı için öldürüldü. Avukatı müvekkili ile özdeşleştiren sapkın zihniyet, silahtan aldığı güçle, ölüm kustu. İstanbul Barosu Başkanlığı tarafından soruşturma aşamasında edinilen bilgiye göre, yaralama suçu nedeniyle mahkûm olup cezaevinden yeni çıkan ve kendisine karşı açılan tazminat davasının geri çekilmesini isteyen, ancak bu talebi reddedilince tehditlere başlayan katil zanlısının önce meslektaşımızı sonra da dava açan müvekkili öldürdüğü anlaşılmaktadır.

 

“ACIMIZI HAFİFLETMİYOR ARTIK”

Artık bildiriler yazmak, yaslar tutmaktan bıktık. Sanıkların ağırlaştırılmış müebbet hapislere mahkûmiyetleri acımızı hafifletmiyor artık… Avukat Servet Bakırtaş ile birlikte verdiğimiz can, taşan sabrımızın durdurduğu son yürek olmayacak. Duruncaya kadar hukuk adına, durduruluncaya kadar adalet adına atan Servet Bakırtaş’ın yüreği şimdi bizde atacak. Kamusal hizmet veren bir mesleğin mensupları olarak Av. Servet Bakırtaş’ı düşünce dünyamızda şehit olarak yaşatacağız. Sözün bittiği yerdeyiz. Önce ailesine sonra da bütün meslektaşlarımıza, başsağlığı, şehit meslektaşımıza Allahtan rahmet diliyoruz” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri