Petrol-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Şivan Kırmızıçiçek, imzalanan sözleşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, örgütlenme sürecinin yaklaşık bir yıl sürdüğünü belirtti. Kırmızıçiçek, "Gebze Şubemizin öncülüğünde yürüttüğümüz sendikal mücadelemizi Toplu İş Sözleşmesi'ni imzalayarak başarıyla tamamladık. Bu sadece bir sözleşme değil, aynı zamanda ortak iradenin ve dayanışmanın sonucudur," ifadelerini kullandı.
SADECE MAAŞLAR DEĞİL, SOSYAL HAKLARDA DA KAZANIMLAR SAĞLANDI
Kırmızıçiçek, toplu iş sözleşmesiyle sadece maaşlarda değil, sosyal haklarda da önemli kazanımlar sağlandığını vurguladı. Açıklamasında şunları kaydetti: "Bu süreçte gösterilen yüksek dayanışma bilinci, işyeri temsiliyetini büyüten kararlı tutum ve sendikamıza duyulan güven bizi bu başarıya ulaştırdı. Büyük bir işyerini daha sendikamızın saflarına dahil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Betek Boya'daki bu başarı, örgütlü mücadelenin ne kadar güçlü bir araç olduğunu bir kez daha ortaya koydu."
Yapılan anlaşma, Betek Boya işçileri arasında büyük memnuniyet yaratırken, sendika yetkilileri bu gelişmenin bölgedeki diğer işyerleri için de örnek teşkil edeceğini belirtti. Kırmızıçiçek, açıklamasını "Her yeni kazanım, bir sonraki adım için cesaret ve umut kaynağıdır. Mücadelemiz büyüyor, yolumuz açık. Yaşasın işçi sınıfının birliği ve dayanışması! Yaşasın örgütlü mücadelemiz!" sözleriyle tamamladı.