Basın Onur Günü kutlandı

Atatürk’ün 99 yıl önce 16 Ocak’ta İzmit’te düzenlediği ilk ve tek basın toplantısı nedeniyle kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü etkinlikleri Kocaeli Gazeteciler Cemiyet ev sahipliğinde yapıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilk kez 16 Ocak 1923’te İzmit’te düzenlediği basın toplantısının 98’nci yıl dönümü olan 16 Ocak Basın Onur Günü, her yıl olduğu gibi bu yıl da toplantının düzenlendiği Kasr-ı Humayün Müzesinde anıldı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti ev sahipliğinde yapılan etkinliğe kent protokolü katılım gösterdi. Sabah saatlerinde Kültür Tepesinde bulunan Atatürk Anıtına çelenk bırakılması ile başlayan tören, daha sonra Kasr-ı Humayün’ün bahçesinde devam etti.

KENT PROTOKOLÜ ORADAYDI

Programa Kocaeli Vali Yardımcısı Dursun Balaban, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, İzmit Kent Konseyi Başkanı Başkanı Hüseyin Erol, YRP İzmit ilçe Başkanı Musa Kahya, BBP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Aladağ ve gazeteciler katıldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DERNEĞİ

Törenin ilk konuşmasını ev sahibi Kocaeli Gazeteciler Cemiyet Başkanı Cemal Kaplan gerçekleştirdi. Kaplan konuşmasında, "16 Ocak Basın Onur gününü kutlarım. Bu günü tarihin tozlu raflarından çıkaran Sayın Barbaros Tantan, Metin Karan, Bedri Dölkeleş, Yalçın Arslan’a çok teşekkür ediyoruz. Bir belgesel hazırlayıp bu günü bizlere hatırlattı. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Türkiye’nin en büyük derneği. Toplam 509 üyesi var. Tahir Başkan her zaman Kocaeli en önde olmalı derdi. Birlikte çok güzel işlere imza attık. Burada olan STK’lar ile belediyeler ile birlikte çalıştık. 8 dalda eğitim verdik. Drone eğitiminde 180 arkadaşımıza ehliyet verdik. 17 Ağustos Depreminde bizi arayıp sormayan federasyonlara ders niteliğinde deprem bölgelerine yardım götürdük. Bizim Tahir Beyden bir ricamız olacak. Şuan gazeteci arkadaşlarımızın kullandığı geçici bir yer var. Kalıcı bir yer istiyoruz” dedi.

Haber: Aleyna SEVENCAN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri