BAL’A 9 TAKIM KATILMIYOR

Bölgesel Amatör Lig’de 2018-19 sezonu katılım başvuruları tamamlandı. 2010 yılından bu yana yarı profesyonel lig olarak uygulanan ligde, bu sezon oynama hakkı olan 160 takımdan 151’inin başvurusu kabul edildi.

Katılacak takımların 93’ü geçen sezon BAL’da yer alan takımlardan, 51’i yerel liglerden BAL’a yükselen takımlardan, 7’si ise geçen sezon TFF 3.Lig’den düşen takımlardan oluşuyor.

GRUPLAR EYLÜL BAŞINDA BELLİ OLACAK

BAL’da yer alan kulüplerin iç saha maçlarına ev sahipliği yapacak saha ve statlar, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 23 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında denetlenecek. 1. Saha Denetimi olarak adlandırılan denetimlerin ardından eksikliklerin tamamlanması için kulüplere ek süre verilecek. 2. saha denetimi, 8-27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Sahaların netleşmesinin ardından yeni sezon statüsü açıklanacak. Gruplar ise, Eylül ayı başında çekilecek kuraların ardından belli olacak. Bölgesel Amatör Lig geçen sezon 12 gruptan oluşmuştu. Ligin bu sezon 9 gruptan oluşması ve şampiyonların direkt 3. Lige çıkması bekleniyor. Ligde yeni sezon ilk maçları 22-23 Eylül tarihlerinde oynanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri