Avrupa’dan Ormanya’ya ilgi yoğun

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin önemli projelerinden biri olan Ormanya, ana bölümlerinden biri olan karavan ve çadır kamp alanı ile kamp severlerin uğrak mekânı haline geldi.

Kocaeli’nin metropol bir şehir olmasının yanı sıra diğer metropol şehirlere de yakın olması kamp alanı için önemli bir avantaj sağlıyor. Avrupa’dan sık sık karavancıları ağırlayan kamp alanının son misafirleri İspanya, İngiltere ve Arjantin ülkelerinden oldu.
 
MUTLU OLDULAR
 
Arjantinli çift Gonzalo ve Karina, oğulları Nicolas ile birlikte uzun süredir yollarda. Evlerini ve eşyalarını satan aile, karavanlarını yeni yuvaları yaptı. Bir evde olabilecek her şeyin karavanlarının içinde olduğunu söyleyen aile çocuklarının orglarını da getirmeyi ihmal etmemiş. Karavan hayatının kolaylığından bahseden aile özellikle çocuklu aileler için Ormanya’yı tavsiye etmeyi unutmadı.“ Ormanya hayal ettiğimizin çok üzerinde bir yer. Açıkça söylemek gerekirse hiç böyle bir yer beklemiyorduk. Çalışan arkadaşlar, kamp alanı, güvenliği her şey mükemmeldi” diyen Gonzalo, “Çocuğumuzun güvenli bir şekilde bisiklet sürebilmesi, doğayla temas halinde olması bizi çok mutlu etti” dedi. Kasım ayında başlayan maceraları ile İspanya, İtalya, Tunus, Avusturya, Slovenya, Polonya, Romanya ve Bulgaristan’ı turlayan aile, Türkiye turundan sonra Balkanları gezerek İspanya’ya geri dönecek.
 
ULUSLARARASI KAMP İMKÂNI
Karavan kültürünün de yayılması ile birlikte birçok turisti kamp alanında ağırlayan Ormanya, Kocaeli’nin doğasını da gözler önüne seriyor. Yeşilin ve kuş seslerinin içinde kamp imkânı sağlayan Ormanya, doğaseverlerin yoğun ilgisi ile bu zamana kadar toplamda 2 bin 500’ü aşkın turisti misafir etti. Öte yandan Ormanya Kamp Alanı’nda sömestr tatilinde 56 karavan ile 173 doğa sever kamp yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri