Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Duyurdu:24 Bilişim Personeli Alınacak

Resmi Gazete'nin 17 Şubat 2026 tarihli sayısında yayınlanan ilanlar kısmında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağı duyuruldu. Resmî ilana göre kamu bilişim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla 24 uzman personel istihdam edilecek.



Bakanlık, büyük ölçekli bilgi işlem sistemlerinin yönetimi ve dijital hizmetlerin geliştirilmesine katkı sağlayacak personelin, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre alınacağını bildirdi.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

İlana göre Yazılım Mimarı,Siber Güvenlik Mimarı,Büyük Veri ve Veri Tabanı Uzmanı,Ağ Mimarı,Kıdemli .NET Yazılım Uzmanı,Kıdemli Yapay Zeka Uzmanı,Kıdemli DevOps Uzmanı,Kıdemli Sistem Uzmanı,.NET Yazılım Uzmanı alınacak ve en fazla kontenjan 12 kişi ile .NET Yazılım Uzmanı kadrosunda ayrıldı.Yeni alımların; siber güvenlik, yapay zeka, büyük veri yönetimi ve yazılım geliştirme alanlarında kamu hizmetlerinin dijital dönüşümünü hızlandırmayı amaçladığı belirtiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan genel şartları taşıması,,Bilgisayar, yazılım, elektrik-elektronik ve ilgili mühendislik bölümlerinden mezun olması,Büyük ölçekli sistem yönetimi ve yazılım geliştirme alanında mesleki deneyime sahip olması
gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri