28 Ağustos 2025 Perşembe Günün Ayeti, Hadisi ve Duası

Her yeni gün, müminler için hem manevi bir yolculuğun hem de içsel bir muhasebenin kapısını aralıyor. 28 Ağustos 2025 Perşembe günü de İslam’ın rehberliğinde kalplere ışık tutacak ayet, hadis ve dua ile başlıyor. İbadetin özünü, aklın değerini ve ahlaki tutumu hatırlatan bu mesajlar, hem bireysel yaşamda hem de toplumsal düzlemde önemli dersler barındırıyor.

Günün Ayeti

“De ki: Kuşkusuz ben, kendisine içten bir inanç ve bağlılık göstererek Allah'a ibadet etmekle yükümlü kılındım. Ve bana Müslümanların ilki olmam emredildi.”
(Zümer Suresi, 39/11-12)

Bu ayet, ibadetin yalnızca samimiyetle ve ihlasla yapılması gerektiğini, müminin öncelikli sorumluluğunun Allah’a teslimiyet olduğunu vurguluyor. İslam’ın özü olan teslimiyet ve sadakat, her daim müminin yolunu aydınlatmaya devam ediyor.

Günün Hadisi

“Akıllı kişi, nefsine hâkim olan ve ölüm sonrası için çalışandır. Âciz kişi ise nefsini heva hevesine tâbi kılan, sonrasında da Allah'tan dileklerde bulunup duran ve bunu yeterli görendir.”
(Tirmizî, Kıyâmet, 25)

Hadis, aklın ve iradenin ne denli önemli olduğunu ortaya koyuyor. Gerçek aklın, sadece dünyalık değil ahiret için de hazırlık yapmak olduğu; tembelliğin ve heveslere kapılmanın ise insanı çaresiz kıldığı ifade ediliyor.

Günün Duası

“Allah'ım! Beni kötü ahlaktan ve heva hevesime uymaktan uzak eyle.”

Bu dua, müminin hem içsel hem de toplumsal hayatta doğru yolda kalma isteğini yansıtıyor. Kötü ahlaktan uzak durmak, heva ve arzulara kapılmamak, kişinin hem kendi nefsiyle hem de çevresiyle olan ilişkisini güzelleştiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri