Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)’nden alınan istatistikî bilgilere göre, 2013 yılında bölgemizde kapanan şirket sayısı 461.
Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan faal durumdaki şirket sayısı verilerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Bölgemiz, faal durumdaki şirket sayısı artışında ülke geneli baz alındığında ortalamanın üstünde bir artış göstermiştir. 2012 yılı itibariyle açılan şirket sayısı 1452 iken, 2013 yılında bu rakam yüzde 9,7’lik artışla 1593’ e yükselmiştir. Kapanan şirket sayısı ise, 2012 yılında 553 iken, 2013 yılında yüzde 19,9’luk düşüşle 461’ e inmiştir. Açılan ve kapanan şirket sayılarındaki yüzdesel farklılık, Yeni Türk Ticaret kanunundaki düzenlemelerin iş gücü ve istihdam oranlarında daha fazla katma değer oluşturulmasına olanak sağladığını bizlere göstermektedir” dedi.
İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM
Kanundaki yeni düzenlemelerle ilgili olarak Çiler, “İşsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunan ve ekonomik kaynakların düşük üretkenlik alanlarından yüksek alanlara aktarılma sürecinde başrolü oynayan girişimcilerimizi, bölgesel ve ülkesel anlamdaki uzun vadeli kalkınma adına daha fazla önemli hale getirmektedir. Bu durum da, yeni düşüncelerin yaratılması, yayılması ve uygulamasını hızlandıracak, ayrıca yeni endüstrilerin doğmasına olanak sağlayacaktır. Böylelikle teknolojileri kullanan sektörlerde verimlilik artacak ve hızla büyüyen sektörler oluşturulduğu için ekonomik büyüme artarak devam edecektir” diye belirtti.