20 bir tavuk verildi

Kocaeli genelindeki çiftçilere 3 yılda 17 bin adet yüzde 50 hibeli Atak-s cinsi tavuk veren Büyükşehir, sadece 2020 yılında 20 bin tavuk desteği sağladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  il genelinde tavukçuluğun geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen “Doğal Gezen Tavukçuluk Destekleme Projesi” kapsamında 20 bin tavuk Kocaelili çiftçilere verildi.

YÜZDE 50 HİBELİ

 Yüzde 50 hibeli olarak uygulanan proje kapsamında Atak-s cinsi tavukların yanında askılı yemlik, askılı suluk, 10 gözlü folluk, su deposu, altlık (çeltik) ve yumurta yemleri de yüzde 50 hibe ile verildi.

Beş yıldır tavuk beslediğini söyleyen Gülşah Bayramoğlu ise “Belediyemizden aldığımız ilk tavuklardan, verimlerinden fazlasıyla memnun kaldık. Kendi ihtiyacımızı karşıladık ve bir miktar satış da yaptık. Ortamımız da müsait olduğu için bu sayıyı artırmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

 PROJE ŞARTLARI

2017 yılında başlatılan proje kapsamında en az 50 metre kare ve üzeri kapalı kümes alanı ve etrafı tel çit ile örülü 1000 metre kare dolaşma alanı bulanan çiftçilere yüzde 50 hibeli Atak-S cinsi yumurta verimi yüksek tavuk desteği veriliyor. 3 yılda 17 bin adet tavuğu çiftçilere yüzde 50 hibeli olarak veren Büyükşehir, 2020 yılında bu sayıyı 20 bine çıkardı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri