“YÖK’e son verilmeli”

“YÖK’e son verilmeli”

  Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, Türkiye’nin gelişmesi için YÖK’ün kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Eğitim Sen, 12 Eylül...

 

 

Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan, Türkiye’nin gelişmesi için YÖK’ün kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Eğitim Sen, 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askeri darbenin ardından üniversiteleri denetim altında tutmak amacıyla 6 Kasım 1981 tarihinde kurulan Yükseköğretim Kurumu(YÖK)’ün kuruluşunun 32. Kuruluş yıl dönümünde yaptığı basın açıklamasıyla kurumun kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. YÖK’ün kuruluşunun 32. Yıl dönümü nedeniyle Eğitim Sen Şube Başkanı Veysel Kaplan basın açıklaması yaptı. Kaplan’a sendika yönetim kurulum üyeleri de destek verdi.

AKP İLE YÖK’ÜN BASKISI ARTTI
Tüm siyasi partilerin muhalefetteyken YÖK’ün kaldırılacağını dinlendirdiğini ancak iktidar olunca YÖK’ün yetkilerini daha da artırdığını ifade eden Veysel Kaplan, “Türk üniversitelerinin dünya çapında başarılı olamamasının tek sebebi YÖK’tür.  AKP ile YÖK’ün baskıcı yanı daha da arttı.  Çok basit sebeplerle öğretim görevlilerin alanları değiştirile biliyor. Çok basit sebeplerle asistanların işine son veriliyor. Demokratik haklarını dile getiren öğrencilere soruşturma açılıyor” dedi.

YÖK’E SON VERİLMELİ
Üniversitelerin çok ciddi şekilde YÖK tarafından denetim altına alındığını ifade eden Veysel Kaplan, “YÖK ile üniversitelerde demokratik bir yönetimden, özerk üniversiteden bahsedilemez. Özgür ve bilimsel eğitimin olmadığı yerde özgür üniversiteden bahsedilemez. Türkiye’nin gelişmesini istiyorsak  YÖK’ü kaldırmalıyız.  32. Yaşına giren YÖK’ün varlığına son verilmeli” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.