Yalçın Eldoğan aday adaylığından çekildi

Yalçın Eldoğan aday adaylığından çekildi

İYİ Parti’nin İzmit’te tek belediye başkan aday adayı olan Yalçın Eldoğan yaptığı yazılı açıklama ile aday adaylığından çekildiğini açıkladı.

Yalçın Eldoğan aday adaylığından çekilme süreci ile ilgili yaptığı açıklamada, yerel siyaset ortamındaki gelişmelerin beklediği ve planladığı gibi olmadığını belirterek, “ İzmit Gültepe doğumlu, minibüs şoförlüğü ile başladığı iş hayatında kendisini sürekli geliştirerek büyümeyi başarmış bir hemşerinizim. Kendimi her açıdan hazır hissederek, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanlığına talip olmak amacıyla yola çıktım. Şehrimiz siyasetinde henüz hiçbir aday adayı ortada yokken, ben ağustos ayı başında niyetimi kamuoyuna duyurdum ve çalışmalarıma başladım.

HEDEFİM İYİ PARTİ’NİN ADAYI OLMAKTI
Hedefim, İzmit Belediye Başkanlığı seçiminde CHP ve İYİ Parti’nin ittifak yapması ve bu ittifak içinde İYİ Parti’nin İzmit adayı olmaktı. İttifak olmasa dahi İYİ Parti’den aday olmak için hazırlıklarımızı yapmıştık. Beş ay boyunca bu hedef doğrultusunda elimizden gelen çalışmaları yaptık. İzmit’teki bütün muhtarları, STK’ları, meslek odalarının hemen hemen tamamını ziyaret ettim, şehrimizin spor kulüpleri ile temas kurup, katkı sağladık. Ev ziyaretlerinde de bulunduk. 5 aylık siyasi çalışmalarımda, görüştüğüm, temas kurduğum her kişi ve kurumdan çok samimi ilgi gördük. Aday gösterilmem halinde destek sözleri aldım.

ADAY ADAYLIĞINDAN ÇEKİLDİĞİMİ DUYURUYORUM
Kişisel olarak çok mesafe aldığımı düşünüyorum. Ancak yerel siyaset ortamındaki gelişmeler beklediğim ve planladığım gibi olmadı. İYİ Parti Genel Merkezinin belediye başkan adaylarının başvuru ve adayların açıklanma süresi uzatıldı. Bu siyasi koşullar altında, aday adaylığından çekildiğimi çok sevdiğim İzmit halkına saygı ile duyuruyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.