Veli profili onlara uygun değilmiş!

Veli profili onlara uygun değilmiş!

  **İkili eğitim nedeniyle  yer sıkıntısı çeken Çayırova Güzeltepe Ortaokulu ve Güzeltepe İlkokulu öğrencileri hemen bitişikte yer...

 

 

**İkili eğitim nedeniyle  yer sıkıntısı çeken Çayırova Güzeltepe Ortaokulu ve Güzeltepe İlkokulu öğrencileri hemen bitişikte yer alan ve boş derslikleri bulunan Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu’na kabul edilmedi.  Gerekçe ise, İmam Hatip velilerinin, öteki okulun velilerinin kendi profillerine uymaması.

 

Veliler konuyla ilgili olarak gazetemize şunları söylediler, “Çayırova Güzeltepe Ortaokulu 2014-2015 eğitim öğretim yılında Güzeltepe İlkokulu ile birlikte açıldı ve şuana kadar eğitim faaliyetleri Güzeltepe  İlkokulu’na ait binada devam etmekte.  2016 yılı şubat ayında başlayan inşaatına başlanan Güzeltepe Ortaokulu inşaatı  2017  tamamlanmasına karşın bitirilemedi. İlkokul ve ortaokul ihtiyacını karşılayamaz durumda olan okulda öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle  zorluklar yaşanacak.

İMAM HATİP’TE BOŞ DERSLİKLER VAR

Bizler veliler olarak,  çözüm yolu olarak  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne,  FETÖ’ye ait olan  ve KHK ile MEB’e devredilen ve halen 15 Temmuz Şehitler  Fen Lisesi  ve ile Akşemsettin İmam Hatip  Ortaokulu olarak eğitim veren  binalarda   fazla derslik olduğunu ve bunun Güzeltepe Ortaokulunun ihtiyacı doğrultusunda kullanılmasını talep ettik.  Ancak Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu yönetiminin öğrencilerimizin okuldaki boş dersliklere gitmemesi için Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduğu ve velilerini bu doğrultuda yönlendirerek baskı oluşturmaları sağlanmıştır.

DEVLETİN OKULUNDA AYRIMCILIK

Bize gelen duyumlara göre, Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu velilerinin bizim okulumuzun veli profilinin  onlara uygun olmadığını söylemişler.  Hemen 15 metre bitişiğimizde ki okulda boş derslikler varken bizim çocuklarımız neden dışlanıyor ve o dersliklerde eğitim görülmesi istenmiyor. Ayrıca  devletin okullarında kişilerin  profiline göre mi  eğitim veriliyor.  Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü  bizim  çözüm önerimize önce tamam dedi daha sonra niye vazgeçti bunuda açıklamalıdır.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.