Ve nihayet tahliye

Ve nihayet tahliye

Marmara Nakliyeciler Terminali’nde yılan hikayesine dönen tahliye pazartesi günkü mahkemede işletmenin yürütmeyi durdurma kararının kalkmasının ardından dün nihayet gerçekleşti.

“Ha tahliye edildi, ha tahliye edilecek” derken Gebze Belediyesi’ne ait Marmara Nakliyeciler Terminali’nde tahliye işlemi dün gerçekleşti. Pazartesi günü Gebze 3’ncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde davanın oturumunda firmanın tahliyeye karşı yürütmeyi durdurma kararı kaldırılırken tahliye için bu sefer daha fazla beklenmedi. Hukuk sürecinin sona gelindiği terminalde tahliye yapıldı. 
6 YILDIR KİRA ÖDEMİYOR
70 bin metrekare arazi üzerinde 600 adet kapasiteli treyler garajı, 90 adet büro, otel, kafeterya, market, akaryakıt istasyonu, depo ve yıkama yağlama ünite inşaatlarının yer aldığı alan 2003 tarihinde Mehmet Akif Kaymak’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı aynı adlı firmaya yap-işlet-devret modeliyle verilmişti. Belediye ile firma arasındaki sözleşme 2013 yılında sona ermesine karşın firma Gebze Belediyesi’ne kira ödemeden işletmeyi sürdürmüş ve türlü yargı hamleleri ile varlığını sürdürmüştü. 
KAMU ZARARI: 140 MİLYON TL 
Pazartesi günkü duruşmaya katılan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, davanın artık Gebze kamuoyunun saniyelerle takip ettiği bir konu haline geldiğini belirtip, “Burada kamu menfaatinin korunup korunmadığına ilişkin bir beklentiye girilmiştir. Kiracı firma ayda yaklaşık 2 milyonluk bir kamu zararını oluşturmaktadır. 6 yıllık bir süreyi göz önüne aldığınızda 140 milyonluk bir kamu zararı oluştuğu görülmektedir. Bu da bizim için önemli bir kamu yatırımları imkânından yoksun kalmak anlamına gelmektedir” demişti. 
AVUKATLAR TARTIŞTI 
Dünkü tahliye işlemleri emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemi altında gerçekleşti. Şirket avukatı Mehmet Aldemir ile belediye avukatı Murat Tunca arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. 
ESNAF MAĞDUR EDİLMEYECEK
Tahliye işlemleri esnasında gerginlik yaşanmazken belediye yetkilileri alanın işletmesinin belediye tarafından yapılacağını, esnafın mağduriyetinin söz konusu olmadığını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.