Vali Yavuz’dan YKS mesajı

Vali Yavuz’dan YKS mesajı

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz 17-18 Haziran’da yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Yavuz’un mesajı şöyle:
‘’Geleceğimizin emaneti ve teminatı olan sevgili gençler;
Büyük bir azim ve çabayla hazırlandığınız Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından biridir. Ruh ve beden sağlığınızın her şeyden daha önemli ve öncelikli olduğunu unutmadan bu sınava her türlü endişe ve kaygıdan uzak olarak girmelisiniz. Heyecanınızı yürekten paylaşıyor, kendinize güvendiğiniz sürece aşamayacağınız hiçbir engelin bulunmadığına inanıyorum.

HİÇBİR SINAV SİZİN DEĞERİNİZİ BELİRLEMEYECEK
Üniversite dönemi, gençlerimizin eğitim ve sosyal hayatına yön veren en önemli süreçlerden birisidir. Küçük yaşlarda başlayan uzun eğitim maratonu, öğrencilerimizin hayalini kurduğu mesleğe kavuşturacak olan üniversite giriş sınavlarına kadar devam etmektedir.
Sizlere güveniyor ve çok seviyoruz.
Başaracağınıza olan inancınızı ve özgüveninizi hiç kaybetmeyin. Şunu bilin ki sizler bizler için çok kıymetlisiniz. Her zaman yanınızda olan tüm sevenleriniz bu süreçte de yanınızda olacak ve size destek verecektir. Sınavınız nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, hiçbir sınav sizin değerinizi belirlemeyecektir.

ANNE-BABA-ÇOCUK İLİŞKİSİ HEP DEVAM EDER
Sevgili Anne ve Babalar;
Çocuklarınızın başarısı için birçok fedakârlıklar yaptınız, yapıyorsunuz. Onların başarısını görmek elbette hakkınız. Kalan günler onlar için çok önemli. Daha şimdiden sınavın sonucu ne olursa olsun; onların yanında olduğunuzu gösterip moral vermelisiniz. Bu, onların gerginliğini azaltacağı gibi sınav sonucuna da olumlu etki gösterecektir. Sınav sonrasında da bugün olduğu gibi çocuklarınızdan sevginizi, desteğinizi esirgemeyiniz. Onlar sizin evladınız, gözbebeğiniz, canınızdan bir can. Sınavlar gelir geçer ama anne-baba-çocuk ilişkisi hep devam eder. Lütfen bunu unutmayınız.

ÇOCUKLARIMIZIN DİKKATİNİ DAĞITACAK HAREKETLERDEN UZAK DURMALARIDIR.

TYT-AYT ve YDT alanlarında yapılacak olan ve 78 Bin 444 evladımızın katılacağı sınavlar 258 bina, 4590 salonda, 10 Bin 745 sınav ve güvenlik görevlisi nezaretinde gerçekleştirilecektir. Her türlü sağlık, güvenlik ve ulaşım konuları ile sınavların sükûnet içinde geçmesini sağlayacak ve sınava giren çocuklarımızın dikkatini dağıtmasını engelleyecek her türlü tedbir Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımız tarafından alınmıştır. Özellikle sınav merkezleri önünde bekleyecek Vatandaşlarımızdan ricamız, çocuklarımızın dikkatini dağıtacak hareketlerden uzak durmalarıdır.
Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlara emek ve destek veren tüm öğretmenlerimiz ile ailelerine teşekkür ediyor, sınava girecek olan öğrencilerimize başarılar diliyor, geleceğimizin teminatı olan tüm gençlerimize başarılarla dolu mutlu yarınlar temenni ediyorum.
Yolunuz, bahtınız açık olsun sevgili gençler.’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.