Vali Yavuz şehit ve  gazileri unutmadı

Vali Yavuz şehit ve gazileri unutmadı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümü kapsamında Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, şehit yakınları ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümü kapsamında Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz, şehit yakınları ve gazilerle iftar yemeğinde bir araya geldiler.
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un Şehitlerin yakınlarını, Gaziler ve ailelerinin masalarını tek tek gezerek selamlamaları ile başlayan program Yeni Cuma Camii İmamı Ahmet Doğan tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Okunan ezanla birlikte açılan orucun ve yenilen iftar yemeğinin ardından Vali Seddar Yavuz davetlilere hitap etti.

Vali Yavuz şu ifadeleri kullandı: “Değerli kardeşlerim, bugün çeşitli programlarla aziz şehitlerimizi andık. Bugün Türk’ün destanı, Türk’ün düğün günü. Yine yedi düvel gelmişti ama Türk Milleti imanıyla, cesaretiyle Çanakkale’de yedi düveli bozguna uğratmıştır. İman ve ihlas varsa imkân vardır diyen büyük bir milletin evlatlarıyız. Çanakkale Zaferinin mimarı, Kurtuluş Savaşımızın eşsiz komutanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Mekânları cennet olsun.”

3.jpeg
BİRBİRİMİZİ SEVECEK, KARDEŞ OLACAĞIZ
İftar programına katılan şehit yakınlarına, gazilerimize ve ailelerine şükranlarını ileten Vali Yavuz: “Siz şehit ailelerimize ve kahraman gazilerimize diyoruz ki; iyi ki varsınız, sizler var olduğunuz sürece bu ülke daha büyük, daha bağımsız olacak, ay yıldızlı al bayrağımız daha yükseklerde dalgalanacak. Minarelerimizde ezan-ı Muhammediye her zaman daha gür bir şekilde okunacak Allah‘ın izniyle. Bu aziz milletin evlatları İstiklal Marşı’nı duyduğunda tüyleri diken diken olacak, ay yıldızlı al bayrak gördüğünde gözleri dolacak ve onun nazlı nazlı dalgalanmasından onur ve gurur duymaya devam edecek. Her şeyden önemlisi de birbirimizi sevecek ve kardeş olacağız.” dedi.
İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu tarafından okunan duanın ardından Vali Yavuz, çocuklara hediye ve kitap verdi.​​​​​​​1-1.jpeg​​​​​​​

KATILANLAR
Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz’un ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına, Deniz Eğitim ve Öğretim Garnizon Komutanı Tümamiral Erhan Aydın ve eşi, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Murat Bozkurt, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, kurum müdürleri, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Şaban Arlı ve Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.2.jpeg​​​​​​​

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.