Vali Yavuz karne dağıttı!

Vali Yavuz karne dağıttı!

Kocaeli İzmit İlçesinde eğitim veren Ulugazi İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen karne dağıtım törenine katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Eğitim ve öğretin alt yapısını yüzde yüze çıkardıklarını ifade ederek, “50 okulumuz varsa, bu dönemde 50 okul daha yaptık ve şehirimizi n eğitim ve öğretim yapısını iki katına çıkardı”dedi

Millî Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, bugün karnelerini alarak 16 gün sürecek yarıyıl tatiline girdi. Türkiye genelinde 74 bin okulda ve 744 bin derslikte başlayan eğitim öğretim yılının ilk ara tatilini 13-17 Kasım 2023'te yapan öğrenciler, bugün karnelerini aldı ve 16 günlük sömestir tatiline başladı. Kocaeli'de de İzmit İlçesinde eğitim veren Ulugazi İlkokulu'da karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, eğitim personelleri veliler ve öğrenciler katıldı katıldı.

İKİ KATINA ÇIKARDIK
Karne törenine katılan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli'de ki eğitim ve öğretim alt yapısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz, ““11 Eylül 2023 tarihinde başlayan 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün tamamlandı. Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin gelmiş olduğu bu noktada öğretmenlerimizin emekleri asla inkar edilemez. Bu vesileye bu şehrin Valisi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temsilcisi olarak bütün öğretmenlerimize içtenlikle teşekkür ediyorum. 17 bin 921 derslikte bin 554 okulda 29 bin 39 öğretmenimiz 437 bin 638 öğrencimize eğitim ve öğretim hizmeti vermiştir Özellikle eğitim altyapımızın hazırlanması ve evlatlarımızın daha iyi ortamlarda eğitilmesi için Valilik olarak yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde şehrimizdeki eğitim öğretim altyapısını yüzde yüze çıkardık. Yani 50 okulumuz varsa bu dönemde 50 okul daha yaptık ve iki katına çıkardık” dedi.

whatsapp-image-2024-01-19-at-12-44-53-1.jpeg

whatsapp-image-2024-01-19-at-12-44-55.jpeg

whatsapp-image-2024-01-19-at-12-44-54-1.jpeg

whatsapp-image-2024-01-19-at-12-44-55-1.jpeg

DAHA FAZLA OKUL YAPACAĞIZ
Depreme dayanıksız olması nedeniyle 30 okulun yıkımının gerçekleştirildiğini ifade eden Yavuz, “Hayırsever desteğini sağlamak suretiyle önümüzdeki günlerde çok daha fazla okul yapacağız. Fakat iki tane müjde vermek istiyorum. Bir tanesi Ford Otosan ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu, Gölcük ilçemizdeki 32 derslik olan Donanma İlkokulumuzu Ford Otosan yapacak. Bunun dışında İbrahim Vefa Arıcı 32 derslik bir okul yapacak. Bunun dışında 10 okulun da hayırsever desteğiyle yapılması için Valilik olarak görüşmelerimiz devam ediyor. Kesinleştikçe bunları sizlerle paylaşmış olacağım. Ama hedefimiz ilk etapta 12 hayırsever desteğiyle de okul yapmak. Dolayısıyla biz sadece devletin imkânlarını kullanmıyor, aynı zamanda hayırsever desteğiyle evlatlarımızın eğitimine destek sunması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz”.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.