UZMANI UYARDI: Ağızdan nefes almak çocuklarda da zeka geriliğine yol açabiliyor

UZMANI UYARDI: Ağızdan nefes almak çocuklarda da zeka geriliğine yol açabiliyor

Kocaeli'de gerçekleşen programa katılan alternatif tıp eğitmeni ve nefes egzersizi uzmanı Vuslat Özlem Ersan, doğru nefes alma tekniklerinin öneminden bahsederek, "Ağızdan nefes almak çene kaymasına ve çocuklarda da zeka geriliğine yol açabiliyor" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Anne Şehir Kadın Festivali, Kongre Merkezinde Başkan Tahir Büyükakın’ın katılımıyla gerçekleşti.

"Ağızdan nefes almak çene kaymasına ve çocuklarda da zeka geriliğine yol açabiliyor"
Programa katılan alternatif tıp eğitmeni ve nefes egzersizi uzmanı Vuslat Özlem Ersan, doğru nefes alma tekniklerinin öneminden bahsetti. Sufi nefes alış verme tekniklerini gösteren Ersan, "Ağızdan nefes almak çene kaymasına ve çocuklarda da zeka geriliğine yol açabiliyor. Bu sebeple burundan nefes alıp burundan nefes verilmesine önem verilmeli" dedi.

Daha sonra doğru nefes alma teknikleri konulu söyleşi gerçekleştirildi. Programda katılımcılar, atölye etkinliğindeyken çocuklar ise güvenli çocuk oyun alanında akıl ve zeka oyunları oynayıp film izledi. Festivalde sanatçı Oğuz Kızıklı tarafından kum sanatıyla çeşitli resimler yapılarak görsel şölen sergilendi. Ardından oyuncu ve program sunucusu Ceyda Düvenci moderatörlüğünde Dilek Cesur “Nasıl mutlu oluruz” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.