UYGU Yaz Okulu GTÜ’de Yapıldı

UYGU Yaz Okulu GTÜ’de Yapıldı

Gebze Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Bilişim Teknolojileri Enstitüsünün ev sahipliğinde düzenlenen Uydu Yer Gözlem Uygulamaları (UYGU) Yaz Okulu 18-21 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

IEEE GRSS Yer Bilimleri ve Uzaktan Algılama Topluluğu Türkiye Bölümünün öncülüğünde, Almanya ve Fransa Bölümlerinin katkılarıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen UYGU yaz okuluna Türkiye çapında lisansüstü öğrenciler ve araştırmacılar katıldı. UYGU yaz okullarının birincisi, UYGU 2014, TÜBİTAK – BİLGEM Bilişim Teknolojileri Enstitüsü’nün ev sahipliğinde, ikincisi UYGU 2016 İTÜ Deprem Mühendisliği ve Afet Yönetimi Enstitüsü’nde Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirilmişti. 100’ün üzerinde başvurudan 40 katılımcı yaz okuluna kabul edildi. Türkiye çapında 16 farklı üniversite ve kurumdan gelen katılımcılar UYGU yaz okulu etkinliğinde verilen dersleri 4 gün boyunca takip ettiler.

DERSLER VERİLDİ

 

Uzaktan algılama yer bilimleri, harita mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve elektronik mühendisliği gibi çok farklı disiplinlerin kesişiminden oluşan bir alan. Son yıllarda uydu ve özellikle insansız hava araçlarının kullanımının artmasıyla birlikte uzaktan algılamaya olan ilgi de arttı. Bu alanda da büyük verinin öneminin artması,  verilerin işlenmesi ve anlamlandırılmasını gerekli kıldı. UYGU yaz okulun bu yılki teması hiperspektral görüntü işleme olarak belirlendi. Yaz okulunda hiperspektral imgelerin elde edilmesi, işlenmesi ve anlamlandırılması üzerine birçok ders verildi.

4 GÜN SÜRDÜ

4 gün süren etkinlikte yurtdışından University of Antwerp’ten Paul Scheunders, Technical University of Berlin’den Begüm Demir, University of Grenoble Alpes’ten Mauro Dalla Mura, Helmholtz-Zentrum Dresden-Rossendorf’tan Pedram Ghamisi, University of Grenoble Alpes’ten Jocelyn Chanussot ve yurt içinden İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Filiz Sunar, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Erchan Aptoula, Gebze Teknik Üniversitesi’nden Koray Kayabol, Hacettepe Üniversitesi’nden Seniha Esen Yüksel, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden Yasemin Yardımcı Çetin hiperspektral imge işleme üzerine dersler verdi.

01.jpg03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.