Üç kez kornaya bas dram karşına çıksın!

Üç kez kornaya bas dram karşına çıksın!

Antalya'da bir sürücü yol kenarında bekleyen köpeği ezerek öldürüp kaçmıştı. Ardından İstanbul'da D-100 Karayolu Ayvansaray mevkiinde bir genç, trafiği...

Antalya'da bir sürücü yol kenarında bekleyen köpeği ezerek öldürüp kaçmıştı. Ardından İstanbul'da D-100 Karayolu Ayvansaray mevkiinde bir genç, trafiği durdurup yaralı köpeği kurtarmıştı. İki gün arayla izlediğimiz görüntüler bize iyiliği ve kötülüğü gösterdi. Yaşananlar kameralarca da kaydedildiği için Türkiye bu iki görüntüyü konuştu. Ancak bir de bilmediğimiz, görmediğimiz ve hepsinden önemlisi kameraların olmadığı bölgeler var. Sözcü ekibi o bölgelere gitti. Üç kere kornaya bastık, zulüm karşımıza çıktı.

İstanbul’un son yeşil alanlarından biri, Kuzey Ormanları’na gittik. Adının orman olduğuna bakmayın aslında TEM otoyoluna 14, yerleşim yeri Göktürk’e 3, şehir merkesine ise 15 kilometre uzaklıkta. Yol üzerinde üç kere kornaya bastık ve şehrin ayıbı bir tokat gibi yüzümüze çarptı.

AÇ SUSUZ KÖPEKLER…

Ormanlık alanda binlerce köpek var. Hepsi aç ve susuz. Çoğu hasta ya da sakat. Pek çok hayvansever buradaki köpeklerin farkında. O nedenle sık sık ormana yemek getiriyorlar. Bu nedenledir ki kornaya bastığınız anda ormanın içinden köpek sürüleri yemek getirildiğini düşünerek yanınıza geliyor.

FOTO:SÖZCÜ

“KÖPEKLERİ ORMANA BELEDİYELER GETİRİYOR”

Hayvanseverlerin ve köylülerin iddiasına göre neredeyse İstanbul’un tüm belediyeleri, ilçelerinden topladıkları köpekleri gecenin bir yarısı ormana getirip atıyor. Kısırlaştırılmayan köpekler ormanda üremeye devam ediyor. Şanslı olan yavrular büyümeyi başarıyor. Şanslı olmayanlar ise ya hastalanıp ölüyor ya da bir kamyonun altında can veriyor. Gözlemlediğimize göre de köpeklerin pek çoğun hasta ve sakat.

FOTO:SÖZCÜ

PİKNİKÇİLERİN ARTIKLARIYLA BESLENİYORLAR

Ormana bırakılan köpeklerin karnı yaz aylarında bir nebze olsun doyuyor. Piknikçilerin bıraktığı artıklarla karınlarını doyuran köpeklerin çoğu kışı çıkaramıyor. Çünkü kışın ormanda yiyecek bulmaları çok zor. Kar, tipi ve buz gibi gecelerin ardından ise pek çok köpek baharı göremiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.