Türkiye’yi Yahudiler kurmuştur diyen birine nasıl plaket verebildiniz!

Türkiye’yi Yahudiler kurmuştur diyen birine nasıl plaket verebildiniz!

Cihannüma Kocaeli Temsilciliği tarafından düzenlenen ödül gecesinde yazar Emine Şenlikoğlu'nun sarf ettiği konuşmaları ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın bu kişiyi onore etmesini medyada yer alan haberlerden şaşkınlıkla izledik.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Yahudiler kurmuştur” gibi tarih dışı, akıl dışı bir konuşma yapan Emine Şenlikoğlu, bu vatan için şehit olan insanlarımızın kemiklerini sızlatmıştır.

Emine Şenlikoğlu'nun ödül gecesinde kullandığı ifadeler, Cumhuriyet'in temel değerlerine yapılmış bir hakaret niteliği taşımaktadır ve Mustafa Kemal Atatürk gibi ülkemizin kurucu figürlerine yönelik saygısızlığı içermektedir. Maalesef bu skandal sözler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından desteklenmiş ve onaylanmıştır.

SİZ CUMHURİYETIN, ATATÜRK’ÜN KARŞISINDASINIZ

Bizler size yeniden soruyoruz. Daha önce “100 yıllık hesaplaşma sözlerimiz çarpıtıldı’’ diye yaygara koparan sizler, toplumu her fırsatta ayrıştıran ve toplum değerlerine bu kadar karşı olan bir yazara nasıl plaket teslim edebildiniz?

Bizler, sizin her açıklamanızdan anlıyoruz ki, taraflarımız çok net. Biz Cumhuriyetin, Atatürk’ün ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasındayız. Siz ise tam karşısındasınız. Biz devrimlerin, çağdaşlığın, laikliğin yanındayız. Bizler sadece bir grup kendini bilmezle değil Cumhuriyeti 100 yıllık bir hesaplaşma olarak gören ve temel değerlerimizle kavgalı bir anlayışla karşı karşıyayız. Laikliğe ve çağdaşlığa sırt çeviren bu tutumu Türk Milleti asla unutmayacaktır.

İHANETİNİZ UNUTULMAYACAK

Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir vatandaşı, Cumhuriyetimize yapılan bu ihaneti ve sizlerin din adı altında gerçekleştirdiğiniz ihaneti unutmayacak.

Bu vesileyle, yüce Türk Milletini Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaya davet ediyor, ülkemizin birlik ve beraberliğini muhafaza etmek adına herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz."

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.