Türkiye’nin onurunu ayaklar altına almayın

Türkiye’nin onurunu ayaklar altına almayın

İYİ Parti Kocaeli Medya İlişkilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç, Suudi Arabistan'da bugün oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray Süper Kupa finali maçında Atatürk ve İstiklal Marşı yasağına tepki gösterdi.

İYİ Parti Kocaeli Medya İlişkilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç, konu ile ilgili açıklamasında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Türkiye’nin en güzide kulüplerinden Fenerbahçe ve Galatasaray’ın oynayacağı Süper Kupa müsabakasının Suudi Arabistan’da oynanmasını Türk milleti kabul etmezken, son yaşanan gelişmeler bardağı taşıran son damla oldu. Haberlere göre Suudi Arabistan yönetimi İstiklal Marşımızdan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün görsellerinden ve Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünden rahatsız oldu.

Türkiye’nin onurunu ayaklar altına alacak, itibarımıza gölge düşürecek bu gelişmelerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu İstiklal Marşı’nın okunacağını açıklarken, Atatürk’le ilgili tek bir ifade kullanmadı. İYİ Parti olarak gelişmeleri takip ederken, Atatürk’ün bizim vazgeçilmezimiz olduğunu ifade ediyor, Suudi Arabistan’ın bu kibirli ve düşmanca tutumunun devam etmesi durumunda Türk milletinin TFF ve TFF’yi atayan hükümeti affetmeyeceğini ifade etmek istiyoruz. Maça çıkmama yönünde karar almaları durumunda 85 milyonun Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yanında olacağına inandığımızı da vurgulamak istiyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.