Türkiye çok iyi. Bizim patron  çok iyi. Tek problem yüziki

Türkiye çok iyi. Bizim patron çok iyi. Tek problem yüziki

Suriye’den Türkiye’ye 11 sene önce göç eden Hüseyin El Hamud ile mesai arkadaşı M.Adnan Masto; Türkiye’de çalışmaktan da, işverenleri Nizamettin Karadağ’dan da çok memnun. “Tek problem yüziki” diyorlar…

Dosya Haber

“Biz firma olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çalışanlarımıza ne ödüyorsak Suriyeli çalışanlarımıza da aynı maaşı ödüyoruz. Yol harcırahıyla birlikte yaklaşık 30 bin lira maaş alıyorlar.

KAYIT YAPILIRKEN MESLEKLERİ SORULMAMIŞ

Türkiye’de Suriyeli kaç TIR şoförü olduğunu göç idarelerinden sordum. Kayıtları yaparlarken diplomalarını ve ne mezunu olduklarını sormuşlar ama mesleklerini sormamışlar maalesef. Ülkemizdeki sayıları kesin olarak bilinmiyor. Mersin’den, İstanbul’dan duyduklarımıza göre, 100 bine yakın Suriyeli TIR şoförü var. Ama bu kişilerin yüzde 70-80’i başka işlerde çalışıyor. Örneğin inşaatta çalışıyor. Başka iş bulamıyorlar çünkü kimse iş vermiyor.

Suriyeli TIR şoförleri uluslararası çalışmıyor. Genelde yurt içi çalışıyorlar.

DENKLİK YOKTU, EHLİYET ALDIRDIK

Bir diğer detay; Suriye Arap Cumhuriyeti ehliyetinin Türkiye’de denkliği yok. Kabul görmüyor. Bundan ötürü biz Suriyeli TIR şoförlerine Türkiye Cumhuriyeti ehliyeti aldırdık. Bu insanlar kursa gitti.

ENTEGRE ETMEK ZORUNDAYIZ

Entegrasyonlarını kolaylaştırmak için kendi işyerlerimizde Türkçe kurslarına gönderdik, emek verdik. Biz bu insanları entegre etmek zorundayız. Burada yaşıyorlarsa, bizim içimizdelerse ihtiyaçları da giderilmeli.

Suriyeli TIR şoförleri de sözünü ettiğim sorunların kaygısını üzerlerinde taşıyorlar.”

Yukarıdaki sözler, Karadağ Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Karadağ’a ait. Firma çalışanlarından Suriyeli Hüseyin El Hamud ve M.Adnan Masto’ya da durumu sorduk. Hüseyin El Hamud şunları kaydetti:

“Suriyeli’yim. 11 sene önce Türkiye’ye geldim. Ben çok memnunum. Altı kişilik ailem var, dört çocuk babasıyım.

TIR şoförü olarak çalışıyorum. Türk ehliyeti, SRC, psikoteknik aldım. Sigortalıyım. Ama her zaman kaza olduğunda kod 102 yazıyor arkada. bu problem.

Ben çok memnunum Türkiye’de. Türkiye çok iyi, bizim patron çok iyi. Tek problemimiz 102 kodu.

Limandan aldığım yükü Kocaeli, Ankara, Eskişehir, Bolu, Bursa her tarafa gidiyorum.

Sadece bu kod bizim problem.

Dört oğlum var, mecbur çalışıyorum. Başka iş bulmuyorum.

Her tarafa gittim, polis yolda, Ticaret araba, bu kod var.

Suriyeli çok var. Hep problem, 102.”

M.Adnan Masto da mesai arkadaşının söylediklerine katıldıklarını belirtip, “102 kod kaldırılsın. Bizde sorun çıkıyor sürekli. Devlet bize hak tanımış. Bunun kaldırılmasını rica ediyoruz” diye konuştu.

4-1.jpg

4-2.jpg

4-3.jpg

Doğru neyse onu yapmalı!

Nizamettin Karadağ, başından geçen ilginç bir vakayı şöyle anlattı: “Tanık olduğum bir vaka. Aracı durdurmuşlar. Hiçbir kanuni dayanağı olmadığından, aracı bağlayamıyorlar. Sürücünün her belgesi yeterli. Sordum, ‘Neden beni çağırdın?’ diye. ‘Adam Suriyeli’ diye yanıt verince, ‘Adam Suriyeli olabilir. Siz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni temsil ediyorsunuz. Bu adam bizim polisimizin, askerimizin kafasına silah dayayarak ülkemize girmedi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu kişiye oturum inisiyatifi kazandırmış. Almış, kaydetmiş, barınma kartı vermiş. Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası vermiş. Bu sizin için bir anlam taşımıyor mu’ dedim. Verdiği yanıt çok önemli: ‘Geç onları.’

Dondum kaldım, başka bir şey diyemedim. ‘Tamam kardeş, neyse cezam kes gideyim. Aracımı alıp gideyim’ dedim. Yani böyle şeyler de var. İşte tüm bu aksaklıkların önüne geçebilmek için, bu insanların da bu ülkede mesleklerini rahatlıkla icra edebilmeleri için doğru neyse onu yapmalı.

YABANCI KARŞITLIĞI

EMNİYETİ DE ETKİLİYOR

Bazı yollarda, durumlarda mevzuatı bilmeyen polislere de denk geliniyor, kasti olarak da çıkıyor. Ulusal çaptaki yabancı karşıtlığı protestoları ister istemez Emniyet’in içindeki birimleri, kişileri de etkiliyor.

TÜRKİYE İZİN VERMESEYDİ

PEŞİNDE KOŞMAZDIK ZATEN

2007 sayılı kanun değişmeseydi, şoförlük halen Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına has bir meslek olarak anılmış olsaydı, Türkiye buna izin vermeseydi biz de bunun peşinden koşmazdık zaten. Bizim bütün mevzuatımız buna izin vermiş. Muhtemelen kanun koyucular da Türkiye’deki sıkıntıları öngörmüşler ki bunu kaldırmışlar, doğru da yapmışlar çünkü şu anda şoför sıkıntısı var.”

4-4.jpg

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.