Türk Eğitim-Sen eylem yapacak

Türk Eğitim-Sen eylem yapacak

Türk Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Eğitim Gücü Sen, meslektaşlarına yönelik şiddeti protesto etmek için iş bırakma eylemi düzenleme kararı aldı. T

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaşanan olayın ardından yaptığı açıklamada, "Eğitimciye şiddete hayır!" diyerek, Perşembe günü ilk derse girilmeyeceğini ve tüm okullarda basın açıklamaları düzenleneceğini belirtti. Ayrıca, Cuma günü ise tüm öğretmenlerin iş bırakacağını ve il milli eğitim müdürlükleri önünde basın açıklamaları yapacaklarını ifade etti. Öğretmenler, mesleklerine yönelik şiddeti önleyecek yasal düzenlemelerin yapılması için seslerini duyurmayı ve birlikte hareket etmeyi amaçlıyorlar. Eğitim camiası, güvenli bir çalışma ortamı ve mesleklerini huzur içinde icra edebilmek için çözüm odaklı adımların atılmasını bekliyor.

ÖĞRETMENE ŞİDDETE HAYIR DİYORUZ
Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi’nden yapılan açıklamada da “Eğitimciye şiddete hayır” denilerek “Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz? Perşembe günü ilk derse girmiyor ve tüm okullarımızda açıklamalarımızla ses yükselterek ‘Yeter Artık!’ diyoruz. Cuma günü tüm öğretmenlerimizle birlikte iş bırakıyor, il milli eğitim müdürlükleri önünde yapacağımız basın açıklamalarıyla ‘Öğretmene Şiddete Hayır diyoruz!’ Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve bir hafta süresince siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.