TÜİK’in yaptığı işçi ve memurun hakkını yemektir

TÜİK’in yaptığı işçi ve memurun hakkını yemektir

İYİ Parti Kocaeli Medya İlişkilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç, emekli, memur ve işçi zamları ile ilgili açıklamada bulundu.

İYİ Parti Kocaeli Medya İlişkilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Buğra Yiğit Kılıç, açıklamasında, “Türk halkı yıllardır TÜİK eliyle fakirleştirilmektedir. Türkiye’nin en güvenilir olması gereken kurum yarıya indirerek sunduğu enflasyon oranları ile emeklimizin, memurumuzun, işçimizin hak ettiği zammı alamamasını sağlamaktadır. Bu yüzden emekli, memur ve işçi zamları ile sokaktaki enflasyon oranı arasında dağlar kadar fark olmakta, halkımız fakirleşmeye devam etmektedir.

CEBİNE GİRMESİ GEREKEN ZAM ADETA ÇALINMIŞTIR

Bakınız ekonomi uzmanlarından oluşan bağımsız kuruluş ENAG yıllık enflasyonu yüzde 127,21 olarak açıklarken TÜİK yüzde 64,77 oranında enflasyon açıklamıştır. Memur ve emekli zamları için de son 6 aylık enflasyon dikkate alınacağından memur ve emeklimizin hakkı yenmiş, cebine girmesi gereken zam adeta çalınmıştır. Bu yüzdendir ki sokaktaki enflasyon ile maaş zamları arasındaki uyumsuzluğun sebebi TÜİK’in manipüle edilmiş oranlarıdır.” dedi.

Kaynak:AHMET ZEKİ AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.