Terkedilen iguanaya Ormanya sahip çıktı

Terkedilen iguanaya Ormanya sahip çıktı

Muğla’nın bodrum ilçesinde vatandaşlar tarafından sokağa terkedilmiş halde bulunan yaklaşık 1 metre boyunda 10 kilogram ağırlığındaki iguana Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar’dan teslim alınarak Avrupa’nın en büyük Doğal Yaşam Parkı Ormanya’daki yeni yuv

Ev hayvanı olarak büyüdüğü daha sonra da dışarıya terk edildiği tahmin edilen İguana ’ya Ormanya’da bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde veteriner hekimlerce müdahale edildi.

VİTAMİN VE MİNERAL TAKVİYESİ

1 haftayı aşkın bir süredir dışarıda yaşamını sürdürdüğü düşünülen İguananın, yapılan vitamin ve mineral takviyesi ile durumu stabil hale getirildi. Karantina sürecinin bitmesi ile yeni yaşam alanına yerleştirilen iguana, arkadaşlarına ve Ormanya’ya oldukça uyum sağlamış görünüyor. Ormanya’da hemcinsinden hayvanlar da bulunuyor.

ÖZEL ALAN HAZIRLANDI

Çocuk hayvanat bahçesinde özel bir alan hazırlanan iguana için gerekli tüm çalışmalar yapıldı. Alanın altına kum serimi yapılarak dekoratif bitkilerle süslenirken yaşam alanına en uygun hale getirilmesi için büyük özen gösterildi. Yaşamını 26 derecede sürdürebilen iguana için yerden ısıtma ve ısı lambalarından destek alınıyor.

İguananın tüm kontrolleri uzman veteriner hekimler tarafından gün aşırı yapılıyor. Özel beslenme programının uygulandığı iguananın sağlık durumu iyiye gidiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.