Tepkinin böylesi görülmedi

Tepkinin böylesi görülmedi

  TRABZONSPOR İÇİN 22 GÜN YÜRÜDÜ Trabzonspor kongre üyesi Muhammet Çelik şike sürecindeki en ilginç tepkiyi orta koydu.Çelik  6...

 

 

TRABZONSPOR İÇİN 22 GÜN YÜRÜDÜ

 

Trabzonspor kongre üyesi Muhammet Çelik şike sürecindeki en ilginç tepkiyi orta koydu.

Çelik  6 Kasım’dan Trabzon’dan yola çıkarak 22 gün yürüyerek dün İstanbul’a ayak bastı. Fanatik Trabzonspor taraftarının bu tepkisi büyük yankı uyandırdı

Temiz ve adaletli Türk futbolu için yola çıkan 51 yaşındaki fanatik Trabzonspor taraftarı Muhammet Çelik Trabzon’dan İstanbul’a 22 günde geldi. Gebze Fırtına Trabzonspor derneği fanatik Trabzonsporlu taraftarı Dilovası’nda meşalelerle karşıladı.

 

KUPAYI ALMAYA GELDİM

 

Trabzonspor taraftarlarının kupa tepkisi toplu ve bireysel olarak devam ediyor.

Şike sürecinde bu yana en ilginç tepkiyi fanatik Trabzonspor taraftarı Muhammed Çelik yaptı.

6 Kasım tarihinde Trabzon’dan yola çıkan Çelik 22 gün yürüdü ve dün İstanbul’a ulaştı.

51 yaşındaki fanatik Trabzonspor’lu taraftarı Gebze’de Fırtına Trabzonspor Derneği karşılaştı.

 

ADALET İÇİN YOLLARA DÜŞTÜ

Fenerbahçe'nin 2010 – 2011 yılı Süper Lig Şampiyonluk Kupası'nı kazanmasının ardından 3 Temmuz süreciyle başlayan şike olayları sebebiyle, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu iptal edilip averajla lig 2.'si olan Trabzonspor'un kupa alabileceği gündeme gelmişti.  O tarihten sonra yaşanan süreçte Fenerbahçe UEFA tarafından şike yaptığı gerekçesiyle Avrupa kupalarına alınmazken, Türkiye Futbol Federesyonu’nun (TFF) herhangi bir yatırım yapmaması bordo- mavili renklere gönül veren taraftarların tepkisine neden oldu. Fanatik Trabzonsporlu Muhammet Çelik kupayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'ndan teslim alarak memleketine götürmek üzere 6 Kasım'da Tonya'dan yürüyerek yola çıktı. Türkiye'nin dört bir yanından taraflı- tarafsız herkesten takdir toplayan, Çelik 22 gün sonra Gebze’ye vardı. Çelik’i Dilovası-Tavşancıl’da ilk karşılayan Gebze Fırtına Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Harun Kaya ve üyeleri oldu.

 

ADALET İÇİN

Tavşancıl’daki karşılamaya Gebze Fırtına Taraftarlar Derneği’nden yaklaşık 50 kişi katıldı. Meşalelerin yakıldığı sloganların atıldığı karşılamada 22 gündür yürüyerek İstanbul İstinye Park'taki TFF Binası'na ulaşmaya çalışan fanatik Çelik'e moral verildi. Kendisine verilen destekten ötürü teşekkürlerini sunan Çelik, “Trabzonspor için, adalet ve temiz bir süper lig mücadelesi için İstanbul'a kadar yürümeye devam edeceğim'' dedi. Fanatik Trabzonsporlu Çelik daha sonra dernek binasında ağırlandı. Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Muhammet Çelik ses getirmek adına bu tür bir eylemin içerisinde olduğunu söyleyerek, “Temiz futbol ve adalet için 22 gündür yollardayım. Hak ettiğimiz kupamızı almak için Pazar günü TFF önünde kitlesel bir eylem gerçekleştireceğiz. Eğer kupamız bize verilmezse İsviçre’ye kadar gideceğim. Oradan da sonuç çıkmazsa açlık grevi düşünüyorum. Olmazsa Başbakanlık'a yürüyeceğim. Artık siyasilere güvenmiyorum. Eninde sonunda bu taraftarlar kupayı alıp müzeye koyacaklar" dedi.

 

FENERLİLERDEN DESTEK

Yol boyunca güzel tepkiler aldığını söyleyen Çelik, “Taraflı- tarafsız herkes beni arayarak tebrik etti. Çok güzel tepkiler aldım. Düzce’de bazı Fenerbahçeli taraftarla karşılaştım. Onlar bile kupanın bizim olduğunu söylediler” diye konuştu.  Çelik kulüpten kendisini kimsenin aramadığını belirterek, “Demek ki birilerinden korkuyorlar ki arama gereği duymadılar. Yöneticilere kırgınım” şeklinde konuştu.

 

ADALETİ SAĞLAYAN TEK TARAFTAR BİZİZ

 

 

Gebze Fırtına Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Harun Kaya futbolda adaletin temsili için Tonya’dan İstanbul’a yürüyerek gitmek isteyen Muhammet Çelik’i tebrik ederek, “Muhammet ağabeyimiz 22 gündür futbolda adaletin temsili için yürümektedir. Bu onurlu davranışından dolayı kendisini kutluyorum. İstinye yürüyüşünde dernek olarak her zaman yanında olacağız” dedi. Başkan Kaya Trabzonspor taraftarlarının Türkiye’de futbol adaletini sağlayan tek taraftar topluluğu olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de futbol adaletini sağlayacak bir taraftar topluluğu varsa o da Trabzonspor taraftarlarıdır. Yıllarca tüm haksızlığa rağmen yılmamış ve onurlu mücadelesini bugüne kadar taşımıştır. Geçmişte İstanbul saltanatını nasıl yıkmışsak gelecekte de tekrar bunu sağlayacağımızdan kimsenin hiçbir şüphesi olmasın” diye konuştu. Kaya son olarak, “Taraftarlar olarak adaleti aramaktan hiçbir zaman bıkmayacağız ve bu uğurda mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.