Teknolojinin zararlarını  Yeşilay’dan dinlediler

Teknolojinin zararlarını Yeşilay’dan dinlediler

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel gereksinimli bireylere Yeşilay tarafından teknolojinin zararlarına yönelik eğitim verildi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özel eğitime ihtiyacı olan çocuk ve gençlere yönelik projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde özel gereksinimli bireylerin var olan ihtiyaçlarına yönelik eğitimler alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor.

EĞİTİM VE SÖYLEŞİLER
5 Mart 1920'de tarihinde İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulan daha sonra adının "Yeşil Hilal" ve "Yeşilay" olarak değiştirilen vakıf, yurt genelinde farklı bağımlılık türlerine karşı eğitim ve söyleşiler gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Yeşilay Vakfı tarafından Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel öğrenciler için teknolojinin zararları konulu eğitim gerçekleştirildi. Yeşilay’ın eğitmen, psikolog ve gönüllülerinden oluşan ekip tarafından verilen eğitim ‘Bulut’ isimli kukla oynatılarak gerçekleştirildi.

RENKLİ KARTLARLA CEVAPLADILAR
Kukla olan Bulut’un teknoloji yolculuğu adlı hikâye anlatımı ve resimli slayt gösterisiyle başlangıç yapılan eğitimde, teknoloji nedir ve az kullanım ile çok kullanım arasındaki farklar anlatıldı. Teknolojinin zararları konulu teste tabi tutulan öğrenciler, sorulara ‘’doğru, yanlış, güzel ve çirkini’’ simgeleyen renkli kartlarla cevap verdi. Çözüm önerilerinin de ele alındığı eğitimde; öneri ağacı, çözüm yaprakları ve mandallar kullanıldı. Öğrenciler her cevap için öneri ağacına gelip ağaca bir yaprak astı. Böylece öneri ağacı yeşillendi. Etkinlik ve eğitimi değerlendiren soru cevap kısmıyla eğitim sonlandırılarak öğrencilere; şapka, bileklik, anahtarlık ve Yeşilay rozeti hediye edildi.

GELİŞİMLERİNE KATKI
Özel gereksinimli bireylerin bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal özelliklerinin gelişimine katkı sağlamaya çalışan Büyükşehir, bireylerin akranları ile uyum sağlamaları, var olan potansiyellerini ve yeteneklerini geliştirmeyi, toplum içinde aidiyet duygusunu arttırmayı, bireylerin birbirlerine olan yaklaşımlarındaki farkındalıkları arttırıp daha sağlıklı ve daha huzurlu bir toplumun yeşermesini hedefliyor. Bu kapsamda her insan farklı, özel ve eşsiz düsturuyla hizmetlere devam eden Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen faaliyetlerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız 153 Çağrı Merkezi ya da 335 32 49 nolu telefondan detaylı bilgi alabilir.

TYRGAY ÇÖPOĞLU

ozel-ogrencilere-teknolojinin-zararlari-konulu-egitim-4.jpgozel-ogrencilere-teknolojinin-zararlari-konulu-egitim-5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.