Tarım kaynakları tasarrufunda ‘LES’ dönemi!

Tarım kaynakları tasarrufunda ‘LES’ dönemi!

Kuraklığın arttığı ülkemizde, tatlı su kaynaklarımızın %70’i tarımsal sulamada kullanılıyor.

Yaşanan su kriziyle birlikte, damla sulamanın sağladığı su tasarrufu, ürün verim artışı ve kaynakların korunması avantajları çok daha büyük önem kazandı.

Tarımsal sulama çözümlerinin öncü firması NETAFIM, kaynak tasarrufu sağlamak ve üreticilerin yatırım maliyetlerini azaltmak için yeni bir damla sulama sistemi geliştirdi: LES – Düşük Enerji Sistemi.

Filtre ve Tıkanma Yok! Düşük Yatırım Maliyeti ve Enerji Tasarrufu Var!

Netafim’in geliştirdiği “LES- Düşük Enerji Sistemi” ile tarlaya verilecek su, filtre kullanılmadan doğrudan sulama borusundaki damlatıcılara iletiliyor. Filtre olmaksızın damlatıcı tıkanmasını da engelleyen LES sistemi, yatırım ve enerji maliyetlerinde büyük tasarruf yaratıyor. Suyun filtresiz doğrudan iletimi, uygun basınç koşullarında, doğru damlatıcı debisiyle mahsullerin suyla buluşmasını sağlıyor.

Yeni LES damla sulama sistemi; suyun kuyu ve hidranttan çekildiği arazilerde %25, kanaletlere bağlantılı sulamada pompa gereğini de ortadan kaldırarak %100 enerji tasarrufu sağlıyor. Filtre kullanılmayan LES sistemi, aynı zamanda pompa ve tıkanma kaynaklı arıza maliyetlerini de düşürüyor. Açık/kapalı su kanalları, kuyu ve kanalet bağlantılı tarımsal sulamada, LES’in yarattığı düşük girdi maliyetleriyle çok daha fazla tarım üreticisinin damla sulamanın avantajlarından yararlanması hedefleniyor. Ahmet Zeki Ayar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.