Tarihi yapıyı bu hale getirdiler

Tarihi yapıyı bu hale getirdiler

Gebze’nin tarihi eserleri olarak en önemli yapıların başında gelen Menzilhane Hamamı’na gereken değer verilmediği gibi tarihi yapıya yapılan eklentiler...

Gebze’nin tarihi eserleri olarak en önemli yapıların başında gelen Menzilhane Hamamı’na gereken değer verilmediği gibi tarihi yapıya yapılan eklentiler görüntü kirliliği oluşturuluyor. Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü listesinde bulunan tarihi eserde koruma altında bulunuyor. Tarihi eser niteliğinde olan bu iki tarihi hamam için yapısında yapılacak en ufak değişikliğin kurulun onayının olması gerekiyor.

TAKSİ DURAĞI KOMŞU OLMUŞ
Sultan Orhan Mahallesi’nde bulunan Tarihi Menzilhane Hamamı’nın yapılış tarihi kesin bilinmemekle birlikte 1323 ve 1370 yılları arasında yapıldığı tahmin ediliyor. Tarihi eser olan hamamın sınırları içerisinde ve komşusu olan yapılarda bile en ufak bir değişikliğe anıtlar kurulu onay vermesi gerekiyor. Ancak tarihi yapının arka duvarına ticari taksi durağı kulübesi yapıldı. Bununla bitmeyen rezalette tarihi yapının her tarafına ışıklı tabelalar ve uydu antenleri çakıldı. Tarihi yapının hemen yanına yapılan otopark ise tarihi yapıya yapılan bir katliam gibi adeta.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.