TAHİR BÜYÜKAKIN:   “Engellilerimize sahip çıkıyoruz”

TAHİR BÜYÜKAKIN: “Engellilerimize sahip çıkıyoruz”

Tahir Büyükakın “Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatına katılımları, tüm sosyal haklardan yeterince yararlanmalarını ve onları topluma kazandırarak üreten insanlar haline gelmelerini sağlamak, engellilerimize sahip çıkmak en önemli ödevlerimizdendir.

Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatına katılımları, tüm sosyal haklardan yeterince yararlanmalarını ve onları topluma kazandırarak üreten insanlar haline gelmelerini sağlamak, engellilerimize sahip çıkmak en önemli ödevlerimizdendir. ”dedi.
Tahir Büyükakın, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Engelliliğin sadece kişiyi ve ailesini ilgilendirmediğini toplumu ilgilendirdiğini kaydeden Büyükakın “Herkesin eşit olduğu, tüm hak ve hürriyetlerden yararlandığı bir toplum engelsiz bir toplumdur. Engelli bireylerini kendinden soyutlayan toplum ise engelli toplumdur. Toplumda oluşabilecek engeli kaldırma görevi sadece engelli bireye değil, o toplumda yaşayan herkese düşmektedir”dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.