‘Sendikamız belirleyici oldu’

‘Sendikamız belirleyici oldu’

** DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, 2017-2019 toplu iş sözleşmesi ile ilgili olarak toplu sözleşmenin belirleyicisinin...

** DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın, 2017-2019 toplu iş sözleşmesi ile ilgili olarak toplu sözleşmenin belirleyicisinin Birleşik Metal-İş Sendikası’nın olduğunu ifade etti.

DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Necmettin Aydın gazetemize özel açıklamalarda bulundu.  Aydın, “Geçen dönem 3 yıllık toplu sözleşme imzalandı. Türk Metal ve MESS bunu imzaladı. Bu sözleşmeyi tüm metal işçilerine dayattılar. Sendika olarak bunu kabul etmeyeceğimizi söyledik. Buna yönelik de bir direniş ortaya koyduk.

SENDİKAMIZ BELİRLEYİCİ OLDU

Bu dönem toplu sözleşmenin belirleyicisi Birleşik Metal-İş olmuştur. Birleşik Metal-İş’in belirleyicisi de Gebze şubesi olmuştur. 5 bine yakın üyemizle bu toplu sözleşmenin kaderini değiştiren bir şube olduğumuzu ifade etmek isteriz. İlk kez OHAL zulmüne başkaldırdık. Devletin yasaklamasına rağmen, valinin, kaymakamın yasaklamasına rağmen binlerce üyemizi sendika önünde toplayarak fiili bir yürüyüş gerçekleştirdik. Polis müdahale edecekti. Son anda emniyet müdürünün inisiyatif kullanarak müdahale etmemesinden sonra yaklaşık olarak 3 bin kişi yapmış olduğumuz basın açıklaması çok önemliydi.

SÖZLEŞME 2 YILLIK

Ortalamada yüzde 24’e bitirdik. Bu toplu sözleşme bu dönem açısından iyi olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımız tarafından fabrikalarda memnuniyetle karşılandı. Bu toplu sözleşmenin en büyük kazanımı 2 yıllık olmasıdır. Bu sözleşmeyi 2 yıllık değil de 3 yıllık yapmış olsaydık sadece bizim işkolumuzda değil tüm işkollarında artık 3 yıllık olma durumu yüksekti.” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.